Málnás túró-felfújt, 0 % hozzáadott szénhidrát, 100% mennyország!

Mihez is kezdjünk, ha kívánunk valami finom és könnyű édességet, de ha kinyitjuk a hűtőt, akkor nem találunk semmi édességet? Hát ideje felhasználni azokat a hozzávalókat, amiket betárazunk és elfeledkezünk róluk 🙂

Könnyű és melegen és hidegen is isteni ez a felfújt! hajrá hajrá, bátran készítsétek el, nem lehet elrontani és még vízfürdő sem kell hozzá! 🙂

Hozzávalók (4 szuflé formához):

50 dgk túró (lehet zsírszegény és krémtúró is)

50-100 gr mirelit / friss málna

50 gr tejföl

édesítőszer ízlés szerint (én folyékonyat használtam annyit amennyi 100gr cukornak felel meg)

3 tojás

12 gr vaníliás pudingpor

1 csipet só

1 kk vanília aroma

Elkészítés:

Sütőt melegítsük elő 160C°-ra, alsó felső sütésen. A tojásokat ketté választom, a fehérjét kemény habbá verem.

A túrót villával / botmixerrel összetöröm, hozzáadom a málnát, tojássárgáját és minden hozzávalót a tojásfehérje habon kívül! Amikor szép sima lett a krémünk, belekeverem a hab 1/3-át (nem kell finomkodni, most csak fellazítjuk a krémet), majd hozzáadom a 2. 1/3-ad részt amit már óvatosan beleforgatok és az utolsó 1/3-ot is.

Kivajazok 4 szuflé formát, megtöltöm a feléig vagy 3/4-ig a habos túrókrémmel és mehet is a sütőbe kb 30 percre, de azért nézzünk rá 10 percenként, mert addig kell sütni, amig kissé megbarnul a teteje és feljön a sütink kissé 🙂 

Málna szemekkel tálaljuk és egy nagy adag elégedett mosollyal, mert büszkék lehetünk majd rá! 🙂

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »