Ezt a receptet véletlenül találtam és kicsit át is pofoztam, hogy tényleg olyan legyen, amit báárki megehet!
Bármilyen ízű lehet, én most epreset csináltam és tényleg nagyon finom lett az íze. Tökéletes desszert egy vacsora után, vagy az újabban szeretett “reggeli desszert” kategóriába is beleillik. A hozzávalók száma egy kézen megszámolhatók.
Remélem tetszeni fog nektek is és még ma kipróbáljátok.
Hozzávalók (4-5 személyre):
5 darab kivajazott felfújtforma, vagy ahogy a képen is láthatjátok egy tiszta befőttesüveg
5 tojás (annyi tojás ahány személyre készül)
100 grammnak megfelelő édesítőszer
vanília aroma
ízesítő amilyet csak szeretnénk: az epreshez leturmixoltam 5 darab epret, a csokishoz egy két evőkanál olvasztott csokoládé és így tovább
3 evőkanál darált mandula / zabliszt (nem kötelező, de akkor az alja kicsit folyósabb lesz, ha nem rakjuk bele)
vaj a formák kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175C°-ra alsó felső sütésen. Vajazzuk ki a formákat. A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből verjünk kemény habot (amikor már félkemény érdemes egy fél kiskanál ecetet hozzáadni, mert keményebb lesz a habunk, de nem kötelező, hiszen mindenkinek más trükkje van erre). Tegyük félre a fehérje habot. A sárgájákat az édesítővel és az aromával verjük addig, amíg kivilágosodik és nagyobb lesz a térfogata. Ha ez kész, keverjük bele a mandulát és az ízesítőt (epret). Ha minden elvegyült, eltehetjük a robotgépet. A fehérjét forgassuk óvatosan a sárgájás keverékhez. A tésztát öntsük a kivajazott formákba (mehet a tetejéig nyugodtan) és tegyük egy nagy hőállótálba őket. Öntsük fel forró vízzel a tálak feléig a hőálló tálat. Ezt úgy csinálom, hogy rárakom a sütőrácsra a hőállóedényt benne a kis edényekkel majd ekkor öntöm közéjük a vizet. Így nem kell a forróvizes tállal egyensúlyozni a sütőig.
Süssük amíg megemelkedik és megpirul a teteje (mint a képeken).
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!