Nos tudom, hogy telis tele van az internet “lisztmentes” tortákkal… ami persze nem szószerint igaz, mert mandulaliszt, kókuszliszt….stb. van benne… amitől nem mondhatnánk költséghatékonynak a recepteket. Ebben a receptben azonban semmilyen csonthéjas- és egyéb liszt sincs. Az alapot a legdiákabb csemegéből csinálom, de ha valaki nem szeretne benne olyan cukortényezőt, mint a mazsola, az “összetapasztó” elemnek tehet bele margarint / vajat/ kókuszzsírt.
A torta alap finom ropogós, a krém, meg olyan könnyű mint egy citrus illatú felhő. Az íze meg…….nos én utálom a citromos ízű süteményeket…nézzétek el nekem…ez az én heppem… DE ez a sütemény még nekem is ízlik. Szóval, ha én azt mondom, hogy finom, akkor tényleg az. Ja és az, hogy 10 perc alatt össze lehet állítani. A hűtőben már csak dermesztjük ami 1-2 óra alatt meg is van…de érdemi munka vele valóban 10perc!
Nos ím a recept! Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók (22cm-s tortaformához):
800-900gr (uszkve két nagy doboz) görögjoghurt (ha nincs kedvünk ennyit költeni, akkor sima joghurt, amit előző este szűrő , géz és egy konyhai papírtörlő kombinációján lecsöpögtetünk a hűtőben.)
édesítőszer ízlés szerint, én 120 gr cukornak megfelelő édesítőszert használtam
1 lime reszelt héja, és 2 lime leve (+1 díszítésnek)
zöld ételszineszék
6 lap zselatin
400-500 gr diákcsemege, ha ez nem annyira tetszetős allergia miatt, akkor ajánlom a diabetikus kekszet, ha pedig se mogyoró se keksz nem kell, akkor pohárkrémet csináljunk és a végén friss reszelt limehéjjal szórjuk meg.
Elkészítés:
A diákcsemegét robotgéppel daráljuk össze (turmixgéppel a legjobb, mert egynemű lesz, mint a nedves homok). A mazsoláról, ha nem szólunk előre, hogy van benne, akkor nem is veszik észre, mivel csak az édeskés ízét hagyja magamögött és azt, hogy nem kell zsiradékot használni ahhoz, hogy összeálljon a tortánk alapja.
A krémhez mindent egybeöntünk egy nagy tálba és simára keverjük. A zselatint a használati utasítás szerint elkészítjük, de hagyjuk picit hűlni, hogy ne legyen csomós a krém a nagy hőkülönbség miatt. Az én módzserem: a kissé kihűlt zselatinba teszünk egy kanállal a krémből, és jóóóóóól kikeverjük, majd ezt öntjük a tálba folyamatos és gyors kevergetés mellett. Nem kell hozzá gépihabverő, a kis kezünk bőven elég gyors ehhez a procedúrához. Ha kész, a sütőpapírral bélelt tortaformába (elég csak az aljára) tesszük a darált diákcsemegét, majd erre öntjük a krémet és berakjuk a hűtőbe dermedni. A végén lime karikákkal díszítjük.
Finom, olcsó, gyors és DIÉTÁS! 🙂