Fodros keles rakottas, egyszerű és tökéletes vacsora!

Bizonyára ti is tudjátok milyen érzés az, amikor nagyon kívánunk valamit, bármit vacsorára….de mégsem jut semmi sem eszünkbe..sőőt odáig fajul a dolog, hogy azt állítjuk, hogy semmi sincs a hűtőnkben, fagyasztónkban… bizony bizony, attól a pórias élettől eltekintve, ahol a fagyasztóban csupán jégkocka van a hűtőben tárolt alkoholokhoz, azért szokott lenni némi hús, meg zöldség… Nos ez az étel tökéletes arra az esetre, amikor “semmi sincs” a hűtőnkben.

Nem csak finom, de igazán szívet melengető étel… és még bűntudatunk sem lehet utána, hogy valami hizlalót ettünk vacsorára…. igen… én is ismerem a tipikus este 6 után nem illik már enni mást mint valami fehérjét, vagy fehérjeport…de ki az aki valóban meg tudja állni ezt az internet és tévé világában, ahol már a csapból is az ételek és különféle receptek folynak… Nincs ma már olyan film, ahol ne ennének legalább egy csodásan elkészített és tálalt csokis kekszet, vagy igazán méregpiros bolognai spagettit…igen.. máris éhes lettem.. 🙂 🙂

Nos íme a recept, megéri megcsinálni… mert tényleg mennyei falatokat sikerül produkálnunk 🙂

Hozzávalók két főre:

15-20 levél fodros kel

500 gr darált pulyka, vagy csirkemell, a lényeg, hogy ne legyen erőteljes íze, mint a marhának

6 kisebb paradicsom

3 golyó light mozzarella (vagy a sima is jó…nem ettől fogunk elhízni 🙂 )

fűszerek: só, bors, oregáno, bazsalikom (nem írok pontos mértéket, mert ízlés dolga, hogy ki mennyi sót használ.. én a kevesebb több elvét vallom… de igazából csak kevés sóval szeretem az ételeket, plusz: ha kevesebb a só, akkor még lehet sózni, azonban ha elsózunk valamit, az már sokszor a kukáé)

Elkészítés:

A fodros kel leveleit forrázzuk le és fonnyasszuk. A paradicsomot és a mozzarellát vágjuk karikákra. A húst pirítsuk meg a fűszerekkel. Jöhet a rétegezés: egy kisebb jénai tálba kezdjük a fodros kellel, majd a hús, mozzarella és a paradicsom. Ha kicsi a tál, akkor két réteg is lehet belőle.. Egy tipp, ha nem a mozzarella van legfelül, akkor nem lesz kemény és túl sült a végén, hanem igazán krémesen nyúlós. Előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton 150C°-on, alsó-felső sütésen 180C°-on süssük 20 percig alufóliával lefedve, majd 10 percig fedő nélkül. Friss bazsalikommal tálalom és meglocsolom olívaolajjal.

Tényleg egyszerű 🙂

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »