Tökfőzelék diétásan a világ legegyszerűbb csibefasirtjával! :)

Na ez az az étel, amit valaki vagy szeret, vagy nem. Én az előbbiek táborába tartozom. A tökfőzelék rém egyszerű ételek közé tartozik, de tartalmas és sok vitamin van benne és nem mellesleg diétás!

Mint eddig is az egyszerűség híve vagyok… így péládul, ha nincs szezonja, vagy nincs időm piacra menni a kisboltban megveszem a mirelitet, hiszen ezzel is TÖKÉLETES lesz! 🙂 Nem kell túlaggódni ezt a kérdést 🙂

Hozzá most nem pörkölt, hanem fasírt volt, melynek a receptje itt :  https://igazanedeselet.cafeblog.hu/2014/05/23/liszt-es-tojasmentes-a-vilag-legegyszerubb-csibefasirtja/ .

A titok nem az elkészítésben, hanem a hozzávalókban van! Érdemes megkóstolni. Ami extra… a pirospaprikát, mindenki saját ízlése szerint tegye bele, mert valaki fehéren, valaki rózsaszínen és valaki egészen pirosan szereti. Az egyén szabadsága! 🙂 A másik extra esetleg, a balzsamecet, amit tálaláskor teszünk a tetejére. Finom savanykás és kellemesen bársonyos ízt ad az ételnek, érdemes kipróbálni! 🙂

Puszik!

Hozzávalók:

1 kg gyalult tök

1 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma / 1 kk fokhagyma granulátum

1 dl víz

2 dl tej

2dl natúr joghurt

30 gr zabliszt

só, bors, fűszersó esetleg, kapor (sok sok sok!! 🙂 ), piros paprika

Elkészítés:

A hagymát felaprítom és olajon megpirítom, vagy üvegesre párolom… nekem ez valahogy nem mindig sikerül, ezért lesz benne pirítva a hagyma 🙂 .  Rá a tök, a fűszerek. Várjuk meg míg ereszt egy kis levet, adjuk hozzá a vizet és forraljuk fel. Ha felforrt vegyük le kis lángra és tegyük bele a tejet is. Hagyjuk megfőni a tököt, majd habarjuk be (joghurtba a liszt, kikeverni, majd kis forrú lével a tök alól kikeverni, hogy átvegye a hőmérsékletet, majd keverjük a főzelékbe). Hagyjuk még 5-10 percig főni, hogy a lisztes íz eltűnjön és kész is! Tálaljuk fasírttal, vagy pörkölttel! 🙂

Jó étvágyat!

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »