Piadina, azaz olasz lapos kenyér zabliszttel

A Piadina egy olyan olasz laposkenyér, aminek használata a tészta kinyújtásától függ. Ha vastagabbra hagyjuk, akkor félbe lehet vágni és kenyérként használni, ha pedig vékonyabbra, akkor lehet belőle serpenyős vékony tésztájú pizza, vagy nacho chips, vagy tortilla lap.

A tészta már már olyan egyszerű, hogy leírni sem merem 🙂 na de azért bátorságot öntök magamba és megosztom veletek. 🙂 🙂

Az egyetlen sütési kellék egy közepes hőfokon szuperáló serpenyő lesz (direkt nem írtam alá olajat, vagy bármilyen zsiradékot, mert nem kell hozzá! )

Ez jó alternatíva lehet kenyér helyett a diéta idején is!

Puszik!

Hozzávalók (5  nagyobb szelethez):

250 gr zabliszt

125 ml langyos víz

csipet só

2 ek. olíva olaj

Elkészítés:

Lisztet egy tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk. Ebbe a mélyedésbe kerül a víz, a só és az olíva olaj. Közepétől kifelé haladva dolgozzuk össze addig, amíg nem marad tészta a kezünkön. Szedjük szét 5 egyenlő részre, csináljunk golyókat belőle és tegyük félre pihenni konyharuhával letakarva fél órára. Ha letelt, nyújtsuk olyan vastagra amilyet szeretnénk és mehet is a serpenyőbe. Voilá!

Jó étvágyat hozzá!

Tovább a blogra »