A piskótával mindig kísérletezem. Próbáltam a japánt, amerikait, franciát, angolt – sajnos ezek egyike sem az én szájízemnek valók, túl tömör, túl zsíros, túl sok, túl édes…és ha ehhez még krém is van, akkor már tényleg túl sok. Így hát ez a receptem azoknak van, akik jobban szeretik, ha a piskóta könnyű, puha de mégis… Tovább »
Diétás piskóta 2.0 – plusz egy hozzávalóval finoman
A piskótával mindig kísérletezem. Próbáltam a japánt, amerikait, franciát, angolt – sajnos ezek egyike sem az én szájízemnek valók, túl tömör, túl zsíros, túl sok, túl édes…és ha ehhez még krém is van, akkor már tényleg túl sok. Így hát ez a receptem azoknak van, akik jobban szeretik, ha a piskóta könnyű, puha de mégis… Tovább »
Amikor már majdnem feladtam…. Könnyűnek tűnik, de jó sok adag került a kukába mert túlsült a rossz hőfok miatt, vagy lapos maradt, vagy egyszerűen a profik receptjét követve lett egy tökéletes cukormázam a végére, amiből azonban képtelenség lett volna habcsókot sütni (azért én megpróbáltam tuti ami tuti, hátha az okosok jobban tudják – hát…
Ez a kalács joggal érdemli ki a gigászi jelzőt, hiszen mind megjelenésben, mint ízben és állagban magasra teszi a lécet! Ezt a receptet még édesanyámtól örököltem meg, csak annyit változtattam rajta, hogy úgy alakítottam át, hogy a diétába jobban beleférjen. Érdemes kipróbálni, és megkóstolni, mert olyan finom, hogy ez egy duplázós recept. Egyből 2 kalácsnyi…
Kakaós, vaníliás és diós. Csoki és vanília puding. KELL ENNÉL TÖBB? :))) Hozzávalók: Kakaós piskóta: 8 tojás kettéválasztva 7 ek zabliszt 1 ek keserű holland kakaópor 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer Vaníliás piskóta: 8 tojás kettéválasztva 8 ek zabliszt 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer 1 kk vanília aroma (1 fél rúd vanília kikapart belseje) Többi:…
A palacsintát mindenki szereti… tényleg nem ismerek olyat aki ne szeretné, legyen az idős vagy fiatal 🙂 Kiváló étel, mert lehet édesen és sósan is enni. Egy baj van vele, hogy ritkán esszük, mert hízlal… KIVÉVE, ha nem sima liszttel készítjük 🙂 Tökéletes, vékony és puha tésztát lehet készíteni ezzel az alaprecepttel. És mint tudjuk…
Mihez is kezdjünk, ha kívánunk valami finom és könnyű édességet, de ha kinyitjuk a hűtőt, akkor nem találunk semmi édességet? Hát ideje felhasználni azokat a hozzávalókat, amiket betárazunk és elfeledkezünk róluk 🙂 Könnyű és melegen és hidegen is isteni ez a felfújt! hajrá hajrá, bátran készítsétek el, nem lehet elrontani és még vízfürdő sem kell…
Édesanyám szülinapjára készült ez a torta. Én kifejezetten a kézügyetlenségemről vagyok híres, ha ilyen kézműves dolgokról van szó. Hála az égnek ez a fajta díszítés egyáltalán nem nehéz, sőőőt. Majdnem hogy egyszerűbb mint egy teljesen sima felületet kenni egy tortára. A torta piskótája diétás és habkönnyű. Nem is lehet megmondani róla, hogy ezt bátran…
Ez a torta a család kedvence már jó pár éve. Bármilyen ünnepről is volt / van szó az egyetlen állandó résztvevő a Sacher torta. A bécsi változat is nagyon finom, ám nem ugorhatunk át mindig egy kis tortáért az osztrák szomszédainkhoz. A mostani receptet húgom csinálta meg, mert diétázni kezdtem. Nagyon hamar belopta…
Itt az ősz, sütőtöklázban ég az egész világ. Nos én nem szeretem magát a sütőtököt, de ez a sütemény nagyon finom!!! Pláne a csokoládé mázzal, amivel töltöm is. Ez egy olyan csokiöntet, krém, ami sosem lesz kőkemény, viszont szép fényes és cserébe pont tökéletesen puha állagú! Szintúgy mint a piskóta része, ami szaftos, puha és…
Ezt a sütit annak is meg kell kóstolni, aki alapból nem szereti a sütőtököt (mint pl én). DE ez a sütemény maga a mennyország egy kis darabkája. Aki megkóstolja annak több és több fog kelleni belőle. Én előre szóltam! 🙂 Puha, krémes és egyszerűen függőséget okozó! Kényelmem jele, hogy nem sütöttem hozzá tököt, hanem bébiételt…