Kakaós, vaníliás és diós. Csoki és vanília puding. KELL ENNÉL TÖBB? :))) Hozzávalók: Kakaós piskóta: 8 tojás kettéválasztva 7 ek zabliszt 1 ek keserű holland kakaópor 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer Vaníliás piskóta: 8 tojás kettéválasztva 8 ek zabliszt 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer 1 kk vanília aroma (1 fél rúd vanília kikapart belseje) Többi:… Tovább »
Fogyókúra barát – klasszikus somlói galuska átgondolva!!!
Kakaós, vaníliás és diós. Csoki és vanília puding. KELL ENNÉL TÖBB? :))) Hozzávalók: Kakaós piskóta: 8 tojás kettéválasztva 7 ek zabliszt 1 ek keserű holland kakaópor 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer Vaníliás piskóta: 8 tojás kettéválasztva 8 ek zabliszt 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer 1 kk vanília aroma (1 fél rúd vanília kikapart belseje) Többi:… Tovább »
Könnyú, lágy és villámgyors. Az, hogy emellett még finom is csak hab a tortán tejberizsen. Szerintem fölösleges ezt túlragozni, úgyhogy írom is a receptet. Jázmin rizzsel készítem. Lehet, hogy ezen most páran meglepődnek, de nagyon szeretem az illata miatt, mintha egy illatos tavaszra ébrednénk. Hozzávalók (4-5 pohárhoz): 300 gr jánzmin rizs 650-700 ml zsírszegény…
A franciakrémes gyerekkorunk és felnőttkorunk egyik kedvence. Ki ne szeretné azt, hogy végre olyan süteményt ehet, amiben sok krém van és kevés tészta. És ha ennek fejében még a karamellt is nyugodt szívvel ehetjük meg a tetejéről, az már maga a MÁMOR. Nos hölgyeim és uraim: Ta-ta-ta-taaaaa, ím a recepet, remélem elkészítitek ti…
A túrótorták legegyszerűbbike. Finom és olyan mintha egy falat krémtúrófelhőbe harapnánk bele. A torta alapjába azonnal beleszerettem és ez is nagyon egyszerű. Annyira jó, hogy ezentúl minden olyan tortának ez lesz az alapja, aminek kekszalapja van (pl. sajttorta) :). A krémet 2 perc összeállítani. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! 🙂 EZ AZT ÉDESSÉGET TÉNYLEG ÉRDEMES,…
A krém sűrű állagú, de nem olyan, amiből elég egy kanál csupán. Tökéletes magában is egy kis tejszínhabbal, de torták, sütemények töltésére is mennyei. Ezt a csokoládé krémet már ezer meg egy éve ki akartam próbálni… Már az elkészítéstől iszonyat megkívántam…de amikor láttam a végeredményt, ott megszűntem létezni és csak arra vártam, hogy kinyalhassam…
Az ötlet onnan jött, hogy most ilyet süssek, hogy valami rémlett még pár évről, hogy az almáspitét linzer tésztával csinálják. Nos én a karácsonyi előkészület miatt (ezt majd később írom le 🙂 ), némi tévedés következtében kétszer annyi linzer tésztát csináltam, mint amennyire szükségem volt. A maradékot lefagyasztottam későbbi használatra.. hát pár napnál tovább…
A történet nagyon egyszerű. Adott volt egy édességet kívánó ember, és ennyi… aztán gondoltam egyet, mivel szereti a túrót, ezért ezt is felhasználom…Aztán már magától jött a gondolat, hogy piskótatekercs legyen. Ez egy klasszikus sütemény. Mindenki ismeri az eredeti “csak” baracklekváros fajtáját, azonban olyan egyszerű és variálható sütemény, mint a torták, amiket szülinapokon eszünk….