Igazán édes élet, diétásan is!

Light Amerikai Palacsinta – puha, finom és nem hízlal!

Az amerikai palacsintát mindig is szerettem, de sok liszt és cukor kell bele – elvileg. Szerencsére miután több receptet kipróbáltam, megtaláltam azt, amelyiket tökéletesen át lehet dolgozni diétás cukormentes verzióvá. Nemhogy nem hízlal, de szerencsére még finom is! Nagyon gyorsan elkészül, és gyorsan el is fogy. Nehéz volt úgy képet készíteni, hogy ne lógjon bele egy… Tovább »

Diétás piskóta 2.0 – plusz egy hozzávalóval finoman

A piskótával mindig kísérletezem. Próbáltam a japánt, amerikait, franciát, angolt – sajnos ezek egyike sem az én szájízemnek valók, túl tömör, túl zsíros, túl sok, túl édes…és ha ehhez még krém is van, akkor már tényleg túl sok. Így hát ez a receptem azoknak van, akik jobban szeretik, ha a piskóta könnyű, puha de mégis… Tovább »

Csokoládé pite – cukormentes – sütés nélkül – 4hozzávalóból

10perces isteni pite! És nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert sem! Hozzávalók:  200 gramm cukormentes digestive keksz (én a gullon márkájút szeretem ) 2 ek vaj – olvasztva 1 ek kókuszzsír – puhán 500 gramm mascarpone  150 gramm 70%-os étcsoki aprítva   Elkészítés: Kekszet visszazárható zacskóba töltöm és egy sodrófával vagy klopfolóval morzsáira töröm. Digestive… Tovább »

Húsvéti kalács, ami alig fér bele a tepsibe, de a diétába szerencsére igen!

Ez a kalács joggal érdemli ki a gigászi jelzőt, hiszen mind megjelenésben, mint ízben és állagban magasra teszi a lécet!  Ezt a receptet még édesanyámtól örököltem meg, csak annyit változtattam rajta, hogy úgy alakítottam át, hogy a diétába jobban beleférjen. Érdemes kipróbálni, és megkóstolni, mert olyan finom, hogy ez egy duplázós recept. Egyből 2 kalácsnyi… Tovább »

Fogyókúra barát – klasszikus somlói galuska átgondolva!!!

Kakaós, vaníliás és diós. Csoki és vanília puding. KELL ENNÉL TÖBB? :))) Hozzávalók: Kakaós piskóta: 8 tojás kettéválasztva 7 ek zabliszt 1 ek keserű holland kakaópor 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer Vaníliás piskóta: 8 tojás kettéválasztva 8 ek zabliszt 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer 1 kk vanília aroma (1 fél rúd vanília kikapart belseje) Többi:… Tovább »

Light palacsinta – vékony és puha, tökéletes!!

A palacsintát mindenki szereti… tényleg nem ismerek olyat aki ne szeretné, legyen az idős vagy fiatal 🙂 Kiváló étel, mert lehet édesen és sósan is enni. Egy baj van vele, hogy ritkán esszük, mert hízlal… KIVÉVE, ha nem sima liszttel készítjük 🙂 Tökéletes, vékony és puha tésztát lehet készíteni ezzel az alaprecepttel. És mint tudjuk… Tovább »

Málnás túró-felfújt, 0 % hozzáadott szénhidrát, 100% mennyország!

Mihez is kezdjünk, ha kívánunk valami finom és könnyű édességet, de ha kinyitjuk a hűtőt, akkor nem találunk semmi édességet? Hát ideje felhasználni azokat a hozzávalókat, amiket betárazunk és elfeledkezünk róluk 🙂 Könnyű és melegen és hidegen is isteni ez a felfújt! hajrá hajrá, bátran készítsétek el, nem lehet elrontani és még vízfürdő sem kell… Tovább »

Cukormentes, háromkrémes rózsatorta – szülinapra, ünnepre vagy csak magunk örömére!

  Édesanyám szülinapjára készült ez a torta. Én kifejezetten a kézügyetlenségemről vagyok híres, ha ilyen kézműves dolgokról van szó. Hála az égnek ez a fajta díszítés egyáltalán nem nehéz, sőőőt. Majdnem hogy egyszerűbb mint egy teljesen sima felületet kenni egy tortára.  A torta piskótája diétás és habkönnyű. Nem is lehet megmondani róla, hogy ezt bátran… Tovább »

Csodálatos Sacher torta diétás verzióban

    Ez a torta a család kedvence már jó pár éve. Bármilyen ünnepről is volt / van szó az egyetlen állandó résztvevő a Sacher torta. A bécsi változat is nagyon finom, ám nem ugorhatunk át mindig egy kis tortáért az osztrák szomszédainkhoz. A mostani receptet húgom csinálta meg, mert diétázni kezdtem. Nagyon hamar belopta… Tovább »

Kakaós-sütőtökös torta fahéjas-csokoládé ganache-al, bármilyen alkalomra!

Itt az ősz, sütőtöklázban ég az egész világ. Nos én nem szeretem magát a sütőtököt, de ez a sütemény nagyon finom!!! Pláne a csokoládé mázzal, amivel töltöm is. Ez egy olyan csokiöntet, krém, ami sosem lesz kőkemény, viszont szép fényes és cserébe pont tökéletesen puha állagú! Szintúgy mint a piskóta része, ami szaftos, puha és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!