Igazán édes élet, diétásan is!

Fogyókúra barát – klasszikus somlói galuska átgondolva!!!

Kakaós, vaníliás és diós. Csoki és vanília puding. KELL ENNÉL TÖBB? :))) Hozzávalók: Kakaós piskóta: 8 tojás kettéválasztva 7 ek zabliszt 1 ek keserű holland kakaópor 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer Vaníliás piskóta: 8 tojás kettéválasztva 8 ek zabliszt 160 gr cukornak megfelelő édesítőszer 1 kk vanília aroma (1 fél rúd vanília kikapart belseje) Többi:… Tovább »

Sütőtökös csokis édes kenyér, amit mindenkinek meg kell kóstolni!

Ezt a sütit annak is meg kell kóstolni, aki alapból nem szereti a sütőtököt (mint pl én). DE ez a sütemény maga a mennyország egy kis darabkája. Aki megkóstolja annak több és több fog kelleni belőle. Én előre szóltam! 🙂 Puha, krémes és egyszerűen függőséget okozó! Kényelmem jele, hogy nem sütöttem hozzá tököt, hanem bébiételt… Tovább »

Liszt és cukormentes a legfinomabb máktorta

     Ez egy tökéletesen egyszerű és finom kalóriaszegény torta. A töltelékkel nem kell annyit bíbelődni, mivel ehhez tökéletes a lekvár is és bármilyen krém is. Én a saját cukormentes meggylekváromat használtam hozzá és egy mascarponés- tejszines krémet és meggyet. Ez most egy naked azaz meztelen torta. Lehet úgy is készíteni, hogy csak középre kerül… Tovább »

Könnyű, habos tejberizs pohárkrém

  Könnyú, lágy és villámgyors. Az, hogy emellett még finom is csak hab a tortán tejberizsen. Szerintem fölösleges ezt túlragozni, úgyhogy írom is a receptet. Jázmin rizzsel készítem. Lehet, hogy ezen most páran meglepődnek, de nagyon szeretem az illata miatt, mintha egy illatos tavaszra ébrednénk.   Hozzávalók (4-5 pohárhoz): 300 gr jánzmin rizs 650-700 ml zsírszegény… Tovább »

Csodálados trifel a csodálatos anyukámnak! Avagy a szülinapi réteges vörös bársony torta

  Anyukám születésnapja alkalmából csináltam neki ezt a nem csak szép, de nagyon finom süteményt.  Egy kérése volt csupán édesanyámnak, hogy vörös bársony tortát szeretne, azaz a red velvet cake-et. Szeretjük, finom… és jó pár millió ember nem tévedhet, akik szintén szeretik. Mivel én a süteményben (és szerintem mindenki) jobban szeretem a fincsi habot, krémet… Tovább »

A tökéletes liszt és cukormentes csokoládé krém

  A krém sűrű állagú, de nem olyan, amiből elég egy kanál csupán. Tökéletes magában is egy kis tejszínhabbal, de torták, sütemények töltésére is mennyei. Ezt a csokoládé krémet már ezer meg egy éve ki akartam próbálni…  Már az elkészítéstől iszonyat megkívántam…de amikor láttam a végeredményt, ott megszűntem létezni és csak arra vártam, hogy kinyalhassam… Tovább »

Csokis – túrós – barackos piskótatekercs, a büntetlen élvezet! :)

  A történet nagyon egyszerű. Adott volt egy édességet kívánó ember, és ennyi… aztán gondoltam egyet, mivel szereti a túrót, ezért ezt is felhasználom…Aztán már magától jött a gondolat, hogy piskótatekercs legyen. Ez egy klasszikus sütemény. Mindenki ismeri az eredeti “csak” baracklekváros fajtáját, azonban olyan egyszerű és variálható sütemény, mint a torták, amiket szülinapokon eszünk…. Tovább »

Tiramisu cukor nélkül, eredeti olasz recept!

    Ez egy nagyon egyszerű sütemény, azonban nem túl diétás, HA a szokásos babapiskótás félét csináljuk… DE, itt jön a cukormentes rész első fejezete: a piskótát úgy csináljuk meg hozzá, ahogy egy korábbi receptben írtam le (csak ugye gyümölcs nélkül), a recept  itt . A krém, már igazán egyszerű. Selymes, lágy, könnyű… olyan mint a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!