Igazán édes élet, diétásan is!

Diétás piskóta 2.0 – plusz egy hozzávalóval finoman

A piskótával mindig kísérletezem. Próbáltam a japánt, amerikait, franciát, angolt – sajnos ezek egyike sem az én szájízemnek valók, túl tömör, túl zsíros, túl sok, túl édes…és ha ehhez még krém is van, akkor már tényleg túl sok. Így hát ez a receptem azoknak van, akik jobban szeretik, ha a piskóta könnyű, puha de mégis… Tovább »

Cukormentes répatorta! Tüneményes és finom kis sütemények

  Ez a recept olyan süteményt garantál, amit bármelyik diétázó megehet. Nem csak finom, de szemetgyönyörködtető is.  Sokszor a gyerekek, ha nincs nekik tálalva, akkor nem eszik meg a répa szó hallatán. De arra garanciát vállalok, ha meglátják ezeket a sütiket szem nem marad szárazon és mind el fog fogyni, morzsa nem marad utána.  Felnőtteknek… Tovább »

Cukormentes sült krémes túrótorta

   A túrótorták legegyszerűbbike. Finom és olyan mintha egy falat krémtúrófelhőbe harapnánk bele. A torta alapjába azonnal beleszerettem és ez is nagyon egyszerű. Annyira jó, hogy ezentúl minden olyan tortának ez lesz az alapja, aminek kekszalapja van (pl. sajttorta) :). A krémet 2 perc összeállítani. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! 🙂 EZ AZT ÉDESSÉGET TÉNYLEG ÉRDEMES,… Tovább »

Gyerekkorunk kedvence: cukor- és tejmentes lekváros piskótatekercs tökéletes változata!

    Ez a legjobb megoldás egy vendégségbe, vagy vendégvárásra. Nem lehet mellényúlni, csak a gluténmentes életmódot folytatóknál lehet probléma, de mandulaliszttel ezt is ki lehet küszöbölni. Én egyszerűen imádom. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. A lekvárokat lehet variálni, sőőőt csokikrémmel is tölteni. Számomra ez a piskótás édességek egyik Szent Grál-ja (a másik a… Tovább »

Csodálados trifel a csodálatos anyukámnak! Avagy a szülinapi réteges vörös bársony torta

  Anyukám születésnapja alkalmából csináltam neki ezt a nem csak szép, de nagyon finom süteményt.  Egy kérése volt csupán édesanyámnak, hogy vörös bársony tortát szeretne, azaz a red velvet cake-et. Szeretjük, finom… és jó pár millió ember nem tévedhet, akik szintén szeretik. Mivel én a süteményben (és szerintem mindenki) jobban szeretem a fincsi habot, krémet… Tovább »

A tökéletes liszt és cukormentes csokoládé krém

  A krém sűrű állagú, de nem olyan, amiből elég egy kanál csupán. Tökéletes magában is egy kis tejszínhabbal, de torták, sütemények töltésére is mennyei. Ezt a csokoládé krémet már ezer meg egy éve ki akartam próbálni…  Már az elkészítéstől iszonyat megkívántam…de amikor láttam a végeredményt, ott megszűntem létezni és csak arra vártam, hogy kinyalhassam… Tovább »

Karácsonyi előkészület! Linzer figurák, a gyerekek és a felnőttek is imádni fogják!

  A karácsony ahelyett, hogy boldog és pihentető, sokszor inkább stresszes és kifejezetten fárasztó. Nem elég, hogy takarítani és díszíteni az egész lakást, erre jön még a nagy főzés-sütés. Ezt akkor sem tudjuk elhagyni, ha nem mi vagyunk a vendéglátók, mert ilyenkor is erősen illik vinni magunkkal némi süteményt, vagy salátát (ezzel is segítve a… Tovább »

Almás pite, karamellizált tojáshabbal. Könnyű és szaftos, a vacsora tökéletes befejezése!

   Az ötlet onnan jött, hogy most ilyet süssek, hogy valami rémlett még pár évről, hogy az almáspitét linzer tésztával csinálják. Nos én a karácsonyi előkészület miatt (ezt majd később írom le 🙂 ), némi tévedés következtében kétszer annyi linzer tésztát csináltam, mint amennyire szükségem volt. A maradékot lefagyasztottam későbbi használatra.. hát pár napnál tovább… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!