Igazán édes élet, diétásan is!

Cukormentes sült krémes túrótorta

   A túrótorták legegyszerűbbike. Finom és olyan mintha egy falat krémtúrófelhőbe harapnánk bele. A torta alapjába azonnal beleszerettem és ez is nagyon egyszerű. Annyira jó, hogy ezentúl minden olyan tortának ez lesz az alapja, aminek kekszalapja van (pl. sajttorta) :). A krémet 2 perc összeállítani. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! 🙂 EZ AZT ÉDESSÉGET TÉNYLEG ÉRDEMES,… Tovább »

Mindenki örömére! Lazacos muffin, a tökéletes!

  A történet egyszerű: a párom vett magának füstölt lazacot….de nem ette meg… én nem szeretem az ilyen halas dolgokat. Gyerekkorom óta csak pár dolgot eszem ami hal, de a lazac nincs köztük. 🙂 se nyersen, se máshogy. NA de ha már ott volt a hűtőben, akkor sajnáltam volna annyit várni vele, amíg már kukába… Tovább »

Gyerekkorunk kedvence: cukor- és tejmentes lekváros piskótatekercs tökéletes változata!

    Ez a legjobb megoldás egy vendégségbe, vagy vendégvárásra. Nem lehet mellényúlni, csak a gluténmentes életmódot folytatóknál lehet probléma, de mandulaliszttel ezt is ki lehet küszöbölni. Én egyszerűen imádom. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. A lekvárokat lehet variálni, sőőőt csokikrémmel is tölteni. Számomra ez a piskótás édességek egyik Szent Grál-ja (a másik a… Tovább »

Diétás, ropogós héj és puha belső. Tökéletes házikenyér!

    Életem első kenyerét láthatjátok a képen. Féltem tőle… mert sok tanács van interneten és sok intelem, hogy milyen rossz lehet a végeredmény. Ennek ellenére a receptem faék egyszerűségű.  Onnan jött az ötlet, hogy a pizzatésztából finom kenyeret csinálnak az olaszok. Innen jött a csavar, ugyanis zabliszttel csináltam és teljes kiőrlésű tönkölyliszttel. Féltem, nehogy… Tovább »

Liszt-, tojás- és cukormentes tökéletesen diétás LIME TORTA

    Nos tudom, hogy telis tele van az internet “lisztmentes” tortákkal… ami persze nem szószerint igaz, mert mandulaliszt, kókuszliszt….stb. van benne… amitől nem mondhatnánk költséghatékonynak a recepteket. Ebben a receptben azonban semmilyen csonthéjas- és egyéb liszt sincs. Az alapot a legdiákabb csemegéből csinálom, de ha valaki nem szeretne benne olyan cukortényezőt, mint a mazsola,… Tovább »

Csodálados trifel a csodálatos anyukámnak! Avagy a szülinapi réteges vörös bársony torta

  Anyukám születésnapja alkalmából csináltam neki ezt a nem csak szép, de nagyon finom süteményt.  Egy kérése volt csupán édesanyámnak, hogy vörös bársony tortát szeretne, azaz a red velvet cake-et. Szeretjük, finom… és jó pár millió ember nem tévedhet, akik szintén szeretik. Mivel én a süteményben (és szerintem mindenki) jobban szeretem a fincsi habot, krémet… Tovább »

Fodros keles rakottas, egyszerű és tökéletes vacsora!

    Bizonyára ti is tudjátok milyen érzés az, amikor nagyon kívánunk valamit, bármit vacsorára….de mégsem jut semmi sem eszünkbe..sőőt odáig fajul a dolog, hogy azt állítjuk, hogy semmi sincs a hűtőnkben, fagyasztónkban… bizony bizony, attól a pórias élettől eltekintve, ahol a fagyasztóban csupán jégkocka van a hűtőben tárolt alkoholokhoz, azért szokott lenni némi hús,… Tovább »

New York cheesecake, avagy sajttorta lightosan

  Aki már kóstolta, azt egy életre a rabul ejtette, aki meg még nem az sürgősen pótolja eme mulasztását. A torta egy végletekig krémes, ám nem tolakodóan édes sütemény. Itt a ropogós és kissé darabos keksz mennyei kontrasztot alkot a sűrű, bársonyos textúrájú krémmel. Nem szaporítom tovább a szót, így is sokáig nem posztoltam  újabb… Tovább »

Csokis – túrós – barackos piskótatekercs, a büntetlen élvezet! :)

  A történet nagyon egyszerű. Adott volt egy édességet kívánó ember, és ennyi… aztán gondoltam egyet, mivel szereti a túrót, ezért ezt is felhasználom…Aztán már magától jött a gondolat, hogy piskótatekercs legyen. Ez egy klasszikus sütemény. Mindenki ismeri az eredeti “csak” baracklekváros fajtáját, azonban olyan egyszerű és variálható sütemény, mint a torták, amiket szülinapokon eszünk…. Tovább »

Püspök kenyér a’la diétás, 10 perc alatt elfogyó sütemény

    Jajj, ez egy nagy kedvencem! Sok tojásfehérje kell hozzá, azonban a maradék sárgájákat lefagyasztom és később egy tökéletes vaníliamártáshoz használom fel őket, pl. egy aranygaluskához. Sajnálattal közlöm, hogy tényleg túl gyorsan fogy el, ezért érdemes nagyobb társaságba rögtön kettőt is sütni, ha nem akarunk lebiggyesztett ajkakat látni, amiért nekik nem jutott egy MORZSA… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!