Ez mártogatós véletlen született, mert nem volt itthon, sem vajkrém, sem sajtkrém… Így jött a gondolat, hogy akkor a hűtő tartalmából csinálok valami finomat, ami jó zöldségekhez és húsokhoz is egyaránt.
A recept nem csak pénztárca, de alak barát is. 😉
Próbáljátok ki, mert még egy egyszerű zöldség tálat is vidámabbá tesz az ízeivel, és nagyon egyszerű elkészíteni.
Puszik!
Hozzávalók:
1 nagy doboz zsírszegény tejföl, vagy joghurt
1 fej lilahagyma
1/2 citrom leve
2 közepes, vagy 1 nagyon duci fokhagyma
csipet só
olíva olaj
Elkészítés:
A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, majd egy 20 percre áztassuk a fél citrom levébe. Ez elveszi a hagyma ízt valamelyest és egy friss citrusos aromát ad neki. A hagymát, ha már kellően rózsaszín adjuk a tejfölhöz, adjunk hozzá továbbá a sót,a reszelt fokhagymát és végül tetejére csurgassunk olíva olajat.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: