Igazán édes élet, diétásan is!

Liszt és cukormentes a legfinomabb máktorta

 

 IMG_6089 

Ez egy tökéletesen egyszerű és finom kalóriaszegény torta. A töltelékkel nem kell annyit bíbelődni, mivel ehhez tökéletes a lekvár is és bármilyen krém is. Én a saját cukormentes meggylekváromat használtam hozzá és egy mascarponés- tejszines krémet és meggyet. Ez most egy naked azaz meztelen torta. Lehet úgy is készíteni, hogy csak középre kerül krém és meggy, tetejét és oldalát pedig csokimázzal futtatjuk be. Higgyétek el, bárhogy is csináljátok olyan finom lesz, hogy mindenkinek kelleni fog majd a recept!  Lisztmentes, kellemesen édes és fanyarkás. Gyerekek nagy kedvence… ez az a torta, ami garantáltan elfogy… tök mindegy, hogy mennyit csinálunk belőle.

Ím a recept, Puszik!

 

 

Hozzávalók:

15 dkg darált mák

15 dkg margarin / kókuszzsír

15 dkg cukornak megfelelő édesítőszer / eritriol / xilitol

6 tojás sárgája

8 tojás fehérje habbá verve

vanília aroma / vanília eszencia

Töltelék:

házi lekvár (én saját készítésű cukormentes meggylekvárt használtam)

meggybefőtt ez nem fontos, de szerintem nagyon illik hozzá, mennyiség az attól függ, hogy ki mennyit szeretne a tortára

500 ml light mascarpone krém (Aldi-s nagyon jó)

200 ml habtejszín

vanília aroma

édesítő (pl. méz, édesítőszer, kókuszvirágcukor…stb)

reszelt étcsokoládé

 

Esetleg Csokoládémáz:

2 tábla étcsoki (200 gr kb)

2 ek kókuszzsír / margarin

IMG_6091

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütésen 180 C°-ra, légkeverésesen 160 C°-ra.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A zsiradékot verjük habosra az édesítőszerekkel, majd adjuk hozzá a tojássárgájákat, a mákot, vaníliát. Legyen teljesen sima a krém, majd keverjük hozzá a tojásfehérje egy harmadát (ezt még nyugodtan keverhetjük keményen, hogy lazítsuk a tésztát), majd ha ez elkeveredett, akkor adjuk hozzá a maradékot (ezt már finoman belekeverve elegyítsük el).  26 cm-s, sütőpapírral bélelt  torta formában süssük kb 45 percig, de végezzünk tűpróbát (akkor kész, ha már nem jön ki nyers tészta, de ez egy picit még “nedves” mikor kész, és hűléskor lesz dermedt). Vágjuk ketté és vastagon kenjük meg lekvárral. Amíg teljesen kihűl a tortánk készítsük el a mascarpone-s krémet. A meggybefőttet csepegtessük le jóó alaposan. Ezt már a sütés legelején elkezdhetjük, hogy minél “szárazabb” legyen a felhasználás pillanatára. 

A habtejszínt verjük kemény habbá. Keverjük krémesre a mascarponet az édesítőszerrel és a vaníliával. Ha kellően habos már akkor először a hab felét keverjük alaposan bele, majd a másik felét finom mozdulatokkal. 

Rétegezzük a tésztát, a lekvárra kenjük a hab felét, majd szórjuk meg meggyel. A második rétegre szintén lekvár, hab és meggy, de ennek a tetejére még tegyünk csokireszeléket is.

Ha csokimázzal készítjük:

A csokimázat olvasszuk össze, majd a felét öntsük a kihűlt, betöltött tortára. Hagyjuk teljesen megdermedni, vagy legalábbis addig, hogy ne ragadjon az ujjunkra, ha hozzáérünk. Majd ha kész, akkor jöhet a második réteg és megint hűtés. Kész is a tökéletes torta. Ha szeretnénk díszt, olyan gyümölcsökkel pakoljuk meg a tetejét, amilyen a lekvár.

 

Jó étvágyat!!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!