Az amerikai palacsintát mindig is szerettem, de sok liszt és cukor kell bele – elvileg. Szerencsére miután több receptet kipróbáltam, megtaláltam azt, amelyiket tökéletesen át lehet dolgozni diétás cukormentes verzióvá. Nemhogy nem hízlal, de szerencsére még finom is! Nagyon gyorsan elkészül, és gyorsan el is fogy. Nehéz volt úgy képet készíteni, hogy ne lógjon bele egy gyerek keze, amint épp elvesz egyet a tányérról. 🙂
Hozzávalók (4 személyre)
200 gr zablisz és 70 gr kukorica liszt, de lehet csak zabliszttel is készíteni (akkor összesen 270 gr legyen)
80 gr eritrit vagy más édesítő
2 tojás
280 ml tej
1/2 kk só
2 kk sütőpor
4 ek olívaolaj
Elkészítés
A lisztet a sóval, sütőporral összekeverem egy közepes tálban egy kézi habverővel. A tejet, tojást, édesítőt, olívaolajat is összekeverjük egy habverővel. A tejes keveréket hozzáöntjük a liszteshez, elkeverjük, majd felforrósított serpenyőben sütjük. Ne legyen a legmelegebb fokozaton. Egyszerre egy palacsinta egy nagyobb evőkanál, vagy inkább szedőkanál mennyiség. Az a titok, hogy tudjuk mikor kell megfordítani, hogy ahogy a lenti képen is látható, legyen buborékos a teteje és opálos! Amikor még fényes, akkor még korai fordítani. Ha megfordítottuk, onnantól max 2perc alatt kész, de lehet, hogy elég lesz fél perc is. Érdemes alánézni.
Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: