Igazán édes élet, diétásan is!

Csokoládé pite – cukormentes – sütés nélkül – 4hozzávalóból

10perces isteni pite! És nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert sem!

Hozzávalók: 

200 gramm cukormentes digestive keksz (én a gullon márkájút szeretem )

2 ek vaj – olvasztva

1 ek kókuszzsír – puhán

500 gramm mascarpone 

150 gramm 70%-os étcsoki aprítva

 

Elkészítés:

Kekszet visszazárható zacskóba töltöm és egy sodrófával vagy klopfolóval morzsáira töröm. Digestive keksz esetén ez nagyon könnyű.

Egy tálba teszem és hozzáadom a vajat és a kókuszzsírt és egy spatulával alaposan összekeverem, amíg nedves homok állaga lesz. 

Egy sima aljú pohárral nyomkodjuk bele egy 20cm-s levehető oldalú tortaformába úgy, hogy az oldalán is legyen a kekszes alapból. Ha kész tegyük a mélyhűtőbe.

 A csokoládét olvasszuk fel 2 ek mascarponéval együtt mikróban 2 * 1 perc alatt. (Első 1 perc után keverjük át).

Keverjük hozzà a maradék mascarponet és kanalazzuk a kekszalapra, tegyük a hűtőbe egy éjszakára. 

Vágjuk körbe a formát és óvatosan vegyük le az oldalát. Fogyasztás előtt hagyjuk a kivágott szeletet kissé puhulni 🙂 Tejszínhabbal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!