10perces isteni pite! És nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert sem!
Hozzávalók:
200 gramm cukormentes digestive keksz (én a gullon márkájút szeretem )
2 ek vaj – olvasztva
1 ek kókuszzsír – puhán
500 gramm mascarpone
150 gramm 70%-os étcsoki aprítva
Elkészítés:
Kekszet visszazárható zacskóba töltöm és egy sodrófával vagy klopfolóval morzsáira töröm. Digestive keksz esetén ez nagyon könnyű.
Egy tálba teszem és hozzáadom a vajat és a kókuszzsírt és egy spatulával alaposan összekeverem, amíg nedves homok állaga lesz.
Egy sima aljú pohárral nyomkodjuk bele egy 20cm-s levehető oldalú tortaformába úgy, hogy az oldalán is legyen a kekszes alapból. Ha kész tegyük a mélyhűtőbe.
A csokoládét olvasszuk fel 2 ek mascarponéval együtt mikróban 2 * 1 perc alatt. (Első 1 perc után keverjük át).
Keverjük hozzà a maradék mascarponet és kanalazzuk a kekszalapra, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Vágjuk körbe a formát és óvatosan vegyük le az oldalát. Fogyasztás előtt hagyjuk a kivágott szeletet kissé puhulni 🙂 Tejszínhabbal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: