Igazán édes élet, diétásan is!

Csokis Muffin diétásan – a péknél sem kapsz ilyen finomat!

 

Sokáig nem volt időm posztolni sajnos, de közben is főztem és gyűjtöttem újítottam a recepteket. Most egy különleges muffinnal jövök. Tudom, hogy manapság már sablonosnak számít, de nem találtam olyan magyar és diétás receptet ami olyan muffinokat eredményez, amilyeneket az amerikai filmekben lehet látni. Nagy, levegős, szaftos, álom finom. Ez pont ilyen és még diétás is!! A legjobb, hogy 30 perc az indulástól a szánkhoz emelésig az elkészítési ideje! Ahhoz, hogy a muffinok tökéletesek legyenek nagyon fontos a sütési hőfok pontos betartása!!!

Hozzávalók (12 darabhoz)

1 és 1/2 csésze (továbbiakban “cs”) finom liszt

1 cs teljeskiörlésű liszt

1 ek sütőpor

1 kk szódabikarbóna

1/2 kk só

1 és 1/2 cs csoki csepp (penny marketben lehet venni) vagy 275 gramm apró kockára vágott étcsokoládé

1/2 cs vaj (115 gramm)

2 tojás

1 kk vanília aroma

1 cs gyümölcscukor (vagy 200 grammnak megfelelő édesítőszer)

1 cs (250ml) író  = 1 csésze tejbe 2 kk ecet/citromlé

3 ek tej

(már 5perc sütés után szép nagyok)

Elkészítés:

Előmelegítjük alsó felső sütésre a sütőt 220C°-ra. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és a csokit egy nagy tálba kimérjük és elkeverjük.

A vajat megolvasztjuk közepes hőfokon majd hagyjuk hűlni picit, írót elkészítjük: tejbe teszünk ecetet vagy citromlevet majd állni hagyjuk amíg a vaj megolvad majd hűl. A tojásokat egy kisebb tálba ütjük majd a cukorral és vanília aromával kikeverjük simára. Hozzáadjuk a vajat és az írót és a vanília aromát is – habosra keverjük. Hozzáöntjuk a lisztes keverékhez és egy spatulával finoman keverjük, ha kell adunk hozzá 3 evőkanál tejet, de ne legyen híg tészta! (nem szabad túl keverni! amint nem látjuk a lisztet benne kész is). Papírral bélelt muffinformába töltjük, soknak tűnik de az egész menjen bele a 12 formába!

Most jön a trükkös rész: 220C°-on sütjük 5percig, majd levesszük a hőfokot 190C°-ra és úgy sütjük további 12-15 percig! (tűpróbával ellenőrizzük, ne süssük túl!)

Az illata és az íze is csodás, még a szemnek is gyönyörködtető!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!