Igazán édes élet, diétásan is!

Fogyókúra barát – klasszikus somlói galuska átgondolva!!!

14030705_10153787712896845_178083605_n

Kakaós, vaníliás és diós. Csoki és vanília puding. KELL ENNÉL TÖBB? :)))

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

8 tojás kettéválasztva

7 ek zabliszt

1 ek keserű holland kakaópor

160 gr cukornak megfelelő édesítőszer

Vaníliás piskóta:

8 tojás kettéválasztva

8 ek zabliszt

160 gr cukornak megfelelő édesítőszer

1 kk vanília aroma (1 fél rúd vanília kikapart belseje)

Többi:

200 gr darált vagy apróra darabolt dió

1 liter vanília puding

400 gr csokoládé 

1 ek méz

1 kk őrölt fahéj

50 gr cukornak megfelelő édesítő szer

400 – 500 ml főzőtejszín

500 ml habtejszín kemény habbá verve

rum aroma / Rum

 

Elkészítés:

Piskótákat szokásos módon elkészítjük, de azért az eljáráshoz ide kattints. 🙂

Készítsük el a pudingot és a csokoládé ganache-t amíg sülnek és hűlnek a piskóták. A ganache – csokoládét daraboljuk tegyük rá a mézet, az édesítőt, a fahéjat és 1 kk rumaromát egy hőálló tálba. A főzőtejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra. Keverjük amíg szép sima lesz majd tegyük félre sűrűsödni. A habtejszínt verjük kemény habbá.

Mikor kihűltek a piskóták vágjuk kis kockákra őket és jöhet az összeállítás. A rétegek a következőképp állnak majd össze: fele fele arányban kakaós és vaníliás piskóta, majd meglocsoljuk minimál rummal vagy rumaromával, rá a vaníliás pudingból, csokoládé szószból és végül a dióból. Ezt csináljuk addig amíg betelik a tálunk 🙂 Tetejét jóóó alaposan szórjuk meg dióval. A diófélékre érzékenyek pedig nyugodtan el is hagyhatják a diót…nyílván nem lesz tökéletes somlói hatás nélküle, de így is nagyon finom lesz a desszertünk. 🙂

Tálaláskor a tetejére nagy adag tejszínhab és jöhet is az ízorgia 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!