Kakaós, vaníliás és diós. Csoki és vanília puding. KELL ENNÉL TÖBB? :)))
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
8 tojás kettéválasztva
7 ek zabliszt
1 ek keserű holland kakaópor
160 gr cukornak megfelelő édesítőszer
Vaníliás piskóta:
8 tojás kettéválasztva
8 ek zabliszt
160 gr cukornak megfelelő édesítőszer
1 kk vanília aroma (1 fél rúd vanília kikapart belseje)
Többi:
200 gr darált vagy apróra darabolt dió
1 liter vanília puding
400 gr csokoládé
1 ek méz
1 kk őrölt fahéj
50 gr cukornak megfelelő édesítő szer
400 – 500 ml főzőtejszín
500 ml habtejszín kemény habbá verve
rum aroma / Rum
Elkészítés:
Piskótákat szokásos módon elkészítjük, de azért az eljáráshoz ide kattints. 🙂
Készítsük el a pudingot és a csokoládé ganache-t amíg sülnek és hűlnek a piskóták. A ganache – csokoládét daraboljuk tegyük rá a mézet, az édesítőt, a fahéjat és 1 kk rumaromát egy hőálló tálba. A főzőtejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra. Keverjük amíg szép sima lesz majd tegyük félre sűrűsödni. A habtejszínt verjük kemény habbá.
Mikor kihűltek a piskóták vágjuk kis kockákra őket és jöhet az összeállítás. A rétegek a következőképp állnak majd össze: fele fele arányban kakaós és vaníliás piskóta, majd meglocsoljuk minimál rummal vagy rumaromával, rá a vaníliás pudingból, csokoládé szószból és végül a dióból. Ezt csináljuk addig amíg betelik a tálunk 🙂 Tetejét jóóó alaposan szórjuk meg dióval. A diófélékre érzékenyek pedig nyugodtan el is hagyhatják a diót…nyílván nem lesz tökéletes somlói hatás nélküle, de így is nagyon finom lesz a desszertünk. 🙂
Tálaláskor a tetejére nagy adag tejszínhab és jöhet is az ízorgia 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: