A palacsintát mindenki szereti… tényleg nem ismerek olyat aki ne szeretné, legyen az idős vagy fiatal 🙂
Kiváló étel, mert lehet édesen és sósan is enni. Egy baj van vele, hogy ritkán esszük, mert hízlal… KIVÉVE, ha nem sima liszttel készítjük 🙂 Tökéletes, vékony és puha tésztát lehet készíteni ezzel az alaprecepttel. És mint tudjuk a zabnak rengetek jó élettani hatása van, ergo nem csak finom és diétás, de még egészséges is lesz a desszertünk!
Íme a recept 🙂
Hozzávalók (12 darab):
20 dkg zabliszt
2 tojás
1 dl kókuszzsír /vagy étolaj, ha nem használtok kókuszzsírt
2,5 dl tej
2,5 dl szóda-/ szénsavas ásványvíz
csipet só
Elkészítés:
Tudom banális, hogy leírom, de úgy érzem fontos része, hogy pontosan kövessük az elkészítés menetét, mert a palacsinta elrontásában nagy szerepet játszik, hogy nem jól készítik el.
A hozzávalókat egy turmix gépben is kikeverhetjük, de kézzel is pikk pakk elkészül.
Egy nagy tálba öntöm a lisztet, majd bele a tojásokat és egy kevés tejet, olvasztott zsiradékot és a sót. Csomómentesre keverem, majd apránként adom hozzá a többi tejet és végül a szódavizet. Miután szépen kikevertük, hagyjuk állni fél órára. Mivel a zabliszt sok folyadékos képes felvenni, ezért érdemes szénsavas vízzel kissé hígítani, illetve észre fogjátok venni, hogy sütés alatt is folyamatosan sűrűsödik a nyers tésztánk, ezért érdemes ilyenkor mindig egy pici vizet önteni hozzá. Erre nagyon figyeljük, mert ha nagyon sűrű a tészta, akkor leragadhat, nehezen sül meg és kuka lesz a vége….
Remélem ízleni fog nektek is! Kísérletezni lehet az ízekkel, mert ha édes palacsintát készítetek, akkor egy minimál fahéjjal és vaníliával olyan mennyei magaslatokba tudjátok emelni, amilyet nem hittetek volna 🙂
Örülök, hogy ízlik!!! 🙂
Ez a legjobb palacsinta recept ever! Mindig így csinálom, nem ragad le és finom!