Igazán édes élet, diétásan is!

Light palacsinta – vékony és puha, tökéletes!!

14055512_10153787695191845_527367124_n

A palacsintát mindenki szereti… tényleg nem ismerek olyat aki ne szeretné, legyen az idős vagy fiatal 🙂

Kiváló étel, mert lehet édesen és sósan is enni. Egy baj van vele, hogy ritkán esszük, mert hízlal… KIVÉVE, ha nem sima liszttel készítjük 🙂 Tökéletes, vékony és puha tésztát lehet készíteni ezzel az alaprecepttel. És mint tudjuk a zabnak rengetek jó élettani hatása van, ergo nem csak finom és diétás, de még egészséges is lesz a desszertünk!

Íme a recept 🙂

Hozzávalók (12 darab):

20 dkg zabliszt

2 tojás

1 dl kókuszzsír /vagy étolaj, ha nem használtok kókuszzsírt

2,5 dl tej

2,5 dl szóda-/ szénsavas ásványvíz

csipet só

 

Elkészítés:

Tudom banális, hogy leírom, de úgy érzem fontos része, hogy pontosan kövessük az elkészítés menetét, mert a palacsinta elrontásában nagy szerepet játszik, hogy nem jól készítik el.

A hozzávalókat egy turmix gépben is kikeverhetjük, de kézzel is pikk pakk elkészül.

Egy nagy tálba öntöm a lisztet, majd bele a tojásokat és egy kevés tejet, olvasztott zsiradékot és a sót. Csomómentesre keverem, majd apránként adom hozzá a többi tejet és végül a szódavizet. Miután szépen kikevertük, hagyjuk állni fél órára. Mivel a zabliszt sok folyadékos képes felvenni, ezért érdemes szénsavas vízzel kissé hígítani, illetve észre fogjátok venni, hogy sütés alatt is folyamatosan sűrűsödik a nyers tésztánk, ezért érdemes ilyenkor mindig egy pici vizet önteni hozzá. Erre nagyon figyeljük, mert ha nagyon sűrű a tészta, akkor leragadhat, nehezen sül meg és kuka lesz a vége….

Remélem ízleni fog nektek is! Kísérletezni lehet az ízekkel, mert ha édes palacsintát készítetek, akkor egy minimál fahéjjal és vaníliával olyan mennyei magaslatokba tudjátok emelni, amilyet nem hittetek volna 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. klarissza says:

    Ez a legjobb palacsinta recept ever! Mindig így csinálom, nem ragad le és finom!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!