Ez most nem egy olyan recept, ahol a menzás – betűtésztás-bűn cukros paradicsom leves receptjét írom le.
Ez egy olyan recept, amit az olaszoktól vettem át. Faék egyszerűségű étel, ami függőséget okoz, mert egy teljesen új világot nyit meg előttünk, és ezután már senki nem fogja kívánni a menzás levest, ami egy desszerttel felér annyira édes. Ez a leves sűrű és krémes, a maga bársonyosságával és fűszerezésével teljesen egyedi ízvilágot nyújt a hazai féle után 🙂
Hozzávalók (4 főre)
1 liter (két doboz) passzírozott paradicsompüré
1 ek sűrített paradicsom (aldis tubusosat ajánlom, mert ez visszazárható emiatt nem romlik meg, ha csak egy kicsit kell használnunk)
2 kk fokhagyma granulátum
2 kk só
2 kk őrölt fekete bors
2 kk szárított bazsalikom
2 kk szárított oregánó
1 tabletta édeske
2 dl főző tejszín
Elkészítés:
Mindent tegyünk egy lábosba, kivéve a tejszínt. Forraljuk fel, majd hagyjuk 5 percig kis lángon főni. Ha letelt az 5 perc, keverjük bele a tejszínt és kész is! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: