Igazán édes élet, diétásan is!

Sütőtökös csokis édes kenyér, amit mindenkinek meg kell kóstolni!

IMG_6574

Ezt a sütit annak is meg kell kóstolni, aki alapból nem szereti a sütőtököt (mint pl én). DE ez a sütemény maga a mennyország egy kis darabkája. Aki megkóstolja annak több és több fog kelleni belőle. Én előre szóltam! 🙂 Puha, krémes és egyszerűen függőséget okozó! Kényelmem jele, hogy nem sütöttem hozzá tököt, hanem bébiételt használtam. Tetejére csokis ganache-t  (ganást) készítettem, ami szerintem a legjobb a torták és sütemények megtöltésére és befedésére is. Könnyű, lágy, de mégsem folyós, emellé még nagyon szép fényes marad.

 

Hozzávalók:

2 csésze zabliszt

1 kk őrölt fahéj

1/4 kk őrölt szerecsendió

1/2 kk őrölt szegfűszeg

1/4 kk őrölt gyömbér

1 kk sütőpor

1 kk só

1 1/4 csésze sütőtök püré (én ehhez almás-tökös bébiételt használtam)

1/2 napraforgó/kókusz olaj

1/4 csésze méz

150 gr cukornak megfelelő édesítő szer, vagy 1 és 1/4  csésze xilit …stb

2 tojás

1 kk vanília aroma

1/3 csésze langyos víz (5 ek)

1 csésze étcsoki kicsire darabolva

IMG_6572

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180C°-ra, alsó-felső sütésen. A kenyérformát kivajazom és lisztezem.

A száraz hozzávalókat: liszt, fűszerek, só, sütőpor összekeverem, majd félreteszem. A nedves hozzávalókat: sütőtök püré, olaj robotgépbe teszem és összekeverem. Ehhez jön hozzá egyenként a két tojás, méz, édesítőszer, vanília aroma, víz. majd legvégül az étcsoki. Ha minden elkeveredett akkor teszem hozzá a lisztes keveréket. Vigyázzunk nem szabad túlkeverni. Amint már nem látok nagy liszt csomókat kész is van!

75 percig sütjük.

Ha lejárt az idő tűpróbával ellenőrizzük. A tű nem fog soha teljesen tisztán kijönni a csokidarabkák miatt, ami ugye megolvad a sütinkben.

A ganache hozzávalói. 200 gramm apróra vágott, tördelt étcsoki és 1 csésze tejszín (ez lehet pl aldis főzőtejszín is, mert ez nagyon sűrű és most nem habot akarunk verni belőle).

A csokit aprítjuk majd egy hőálló tálba tesszük. A tejszínt felforraljuk majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg a csoki elolvad (ez kb 2-3 percet vesz igénybe). Majd hagyjuk 10 percig dermedni. Ha kész ráöntjük a kihűlt süteményre és szépen elkenjük rajta. Én nem a kézügyességemről vagyok híres, de ezt még én is meg tudom csinálni úgy, hogy szép legyen.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!