A franciakrémes gyerekkorunk és felnőttkorunk egyik kedvence. Ki ne szeretné azt, hogy végre olyan süteményt ehet, amiben sok krém van és kevés tészta. És ha ennek fejében még a karamellt is nyugodt szívvel ehetjük meg a tetejéről, az már maga a MÁMOR. Nos hölgyeim és uraim: Ta-ta-ta-taaaaa, ím a recepet, remélem elkészítitek ti is, és annyira fog ízleni, mint a családomnak és nekem.
Hozzávalók (6 nagy darabhoz):
1 csomag light leveles tészta (Aldiban 100%, hogy van és nagyon finom)
1 csomag vaníliás pudingpor
600 ml víz
3 kk keményítő
édesítő ízlés szerint
4 tojás fehérje
500 ml habtejszín (mínusz ami a karamellbe megy)
Karamell szósz:
4 ek kókuszvirágcukor
2 ek vaj
3 ek habtejszín
1 ek víz
Elkészítés:
Kezdjük a tésztával. Rémegyszerű, nem bíbelődök azzal, hogy magamgyártsam le, EZ most nem az a pillanat. Kitekerem és sütőpapírra teszem, félbevágom, egy villával megszúrkálom és mehet az alsó-felsőn 190C°-ra előmelegített sütőbe. Kb 10-15 perc kell neki (amíg kisség megbarnul a teteje). Amíg elkészül megcsináljuk a krémet.
A tejszín habot szifonban megcsinálom. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem, amikor félkemény hozzá adok 1 kk keményítőt. A vanília pudingot elkészítem, DE itt vízzel kell csinálni. Felforralom, bele az édesítő és plusz vanilia aroma. Majd a pudingpor (ezt persze elkeverem csomomentesre egy kevés hideg vízzel és 2 kk keményítővel, majd a tűzről levett felforralt vízbe keverem. Ha csomómentes,akkor újra felforralom egyszer és mehet bele a kemény tojáshab. Elkeverjük és hagyjuk egyszer felforrni, majd azonnal levenni kislángra és úgy 3-5 percig keverjük.
Ha kész a tésztánk, a krém, a hab, jöhet az összeállítás. (a karamellt ekkor kezdem el, amíg picit hűl a krém az alsó tészta rétegen.
A karamellhez a vízbe beleteszem a cukrot, majd közepes lángon melegítem, közben egy ecsettel megkenem az etény oldalát vízzel, hogy a cukor ne kristályosodjon ki. Ha a cukor elolvadt teljesen és kezd sűrűbb lenni, akkor tehetjük bele a vajat, majd amikor ez is elolvad akkor a tejszínt, egyet kavarok rajta és kész.
Összeállítás: alulra a kockára vágott tészta, rá a vaníliás krém, a tejszínhab, a másik réteg tészta szintén kockára vágra és a végén a karamell öntet rácsurgatva.
Így ez most bonyolultnak és soknak hangozhat, de nem az. Miközben csináljátok ti is látni fogjátok, hogy nagyon egyszerű.
Sok puszik, jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: