Ez egy nagyon egyszerű, finom és light desszert azoknak, akik szeretnének valami nagyon finomat és könnyűt enni. Ez egy igazi nyári desszert, amihez alig kell pár hozzávaló.
Ezt akár vendégeknek is fel lehet szolgálni, ez esetben kisebb poharakba kell rétegezni, és az epret állítva tenni a tetejére (ennek olyan puccos hatása lesz és nagyon egyszerű megcsinálni, csupán várni kell egy icipicit, hogy a csoki puding kicsit dermedjen 🙂 ) a vendégek ez esetben csak ámulni fognak, hogy egy kész Nigella Lawson veszett el bennünk… 🙂 hát ennek valaki örül valaki nem… én örülnék neki 😉 .
Remélem annyira tetszeni fog nektek a hozzávalók listája, hogy azonnal elmentek egy boltba, hogy este elkészítsétek magatoknak egy jó film mellé 🙂
Puszik!
Hozzávalók: (két személyre)
250 gr sovány tehén túró (én Aldi-ban szoktam venni, mert ez soványabb, mint a félzsíros)
1 – 1,5 dl tej
200 gr eper
80-100 gr zabpehely
fahéj, édesítőszer ízlés szerint
csokoládés puding (Aldi-ban veszem szintén, mert ott van gluténmentes főzős pudingpor! ) – készítsük el, ahogy a csomagoláson van, csak cukor helyett szintén édesítővel
Elkészítés:
A zabpelyhet tegyük egy serpenyőbe locsoljunk rá kicsi édesítőszert, vagy nádcukrot és fahéjat, majd kissé pirítsuk meg. Mikor kész öntsük a tál / poharak aljára.
Az eper felét vágjuk nagyon apróra, a másik felét, pedig vékony szeletekre, ahogy az első képen is látszik (díszítésnek ugyebár 🙂 ).
A túrót a tejjel és az apróra vágott eperrel keverjük ki, majd édesítsük ízlésünk szerint.
Készítsük el a pudingot, majd kezdjünk rétegezni: a zabpehelyre kanalazzunk a túrókrémből, majd a csokipudingból és a tetejére tegyünk epret, esetleg szórjuk meg kevés zabpehellyel is, vagy tört török mogyoróval, vagy kesudióval!
Ennyi is volna! Tényleg egyszerű és gyors desszert, ami tökéletes, ha pl. hirtelen állítanak be a vendégek, akiknek saját készítésű tipp-topp desszertet szeretnénk felszolgálni. 🙂 😉
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: