Nagyon sokszor nem tudom, hogy mit ennék, de nagyon kívánok egy kis édességet, ami nem valami krémes torta, vagy sütemény. Egyszer csak bevillant, hogy már van finom édes eper és azzal kéne kezdeni valamit. A másik ötlet a kuglóf volt, mert régen csináltam és ennek egyáltalán nem fullasztó, száraz a tésztája, hanem puha és már majdnem krémes. Tehát, amikor nincs ötlet süteményre, de mégis kívájuk, akkor ez a tökéletes! Nagyon gyorsan készül el. Csak ajánlani tudom!
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
6 tojás
40 dkg cukornak megfelelő édesítő (én most is a folyékonynál maradtam)
1 tk vanília aroma
10 dkg kókuszzsír
2 dl sovány tej
42 dkg átszitált zabliszt
4 tk sütőpor
1 csipet só
1 ek reszelt citromhéj
1 ek citromlé
8 közepes eper
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 170 C°-ra, alsó-felső sütésen. A tojásokat robotgéppel elkeverem a cukorral ( legyen jó habos). Ehhez a keverékhez adjuk hozzá az olvasztott kókuszzsírral elkevert tej. A tej legyen langyos, hogy ne kezdjen dermedni a kókuszzsír. Ebbe még jön a citromlé és a vanília. A lisztet, a sütőport beleszitálom a tojásos keverékbe. Hozzáadom a sót és a citromhéjat. Simára keverem a tésztát.
Felaprítom az epret és egy spatulával (vagy fakanállal) elkeverem az epret a tésztában. Tapadásmentes (vagy kivajazott lisztezett) kuglófformába öntöm a tésztát és 55-60 percig sütöm. Ha szépen megbarnult, tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült e a tészta.
Friss eperrel tálalom és kész is! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: