Igazán édes élet, diétásan is!

Paella, avagy a spanyol rizseshús egyszerűen, finoman, gyorsan.

FullSizeRender (2)

 

 

Ezt a spanyol húsos-halas ételt sokan szeretik.  Nyáron a legjobb, mert olyankor lehet friss halat és tengeri herkentyűket venni hozzá. Amíg ez nem jön el én addig is megelégszem a mirelittel. Tudom ez amolyan bűnös élvezet. De ez is ugyanolyan finom és tökéletesen megfelel a célnak. Amíg nem jön el kint a nyár, addig is bentre varázsolhatunk azt ezzel a finom fogással.

Hozzávalók (4 személyre):

kb 20-25 centi paprikás kolbász felkarikázva

2 nagy fej vöröshagyma

4 duci fokhagyma

1 csomag koktélrák (vagy 300-400 gr )

2 csomag garnéla (szintén 300-400 gr, az sem baj, ha több)

kagyló ízlés szerint, mi itthon nem esszük, úgyhogy ez kimaradt belőle

2 csirkemell filé kockázva

300 gr zöldborsó

1,5 csésze kerek szemű rizs, vagy barna rizs

 3 csésze alaplé (én kocka csirkehúst szoktam használni, de ha van a hal alaplé a legjobb)

1 ek pirospaprika

só, bors, chilipor / chiliszósz

petrezselyem

citrom

 

Elkészítés:

Először is mindent előkészítek: kolbászt karikázom, megy a lábosba “izzadni”. Hagymákat és fokhagymát felkockázom, csirkét szintén kockára vágom. Előveszem a rákokat,meg a borsót, hogy ne akkor kelljen kotorászni a fagyasztóban, amikor már őket kell bedobálni a nagy serpenyőbe, vagy fazékba.

Amint a kolbászok megpirultak és kiengedték a zsírjukat, kiszedjük az edényből, félretesszük. A hagymát és fokhagymát beledobjuk és pirítjuk, de nem max lángon. Nem, nem fog megkeseredni a fokhagyma. Tulajdonképpen az olaszok mindig pirítják és még nem ettem keserű olasz ételt, mármint ami a fokhagymától lenne keserű. De vissza az ételhez. Ha megpirult a hagyma, szórjuk meg a pirospaprikával és mehet hozzá a csirke is egy gyors pirításra. Erre jöhetnek a tengeriherkentyűk és a borsó. Ha kiolvadtak és kezd megváltozni a színük (pirosodnak), öntsük rá a rizst és az alaplevet. Sózzuk kissé (de az alaplé miatt nem kell sok), borsozzuk és tegyük bele a chilit. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük, amíg megpuhul a rizs és a rákok is elkészülnek. (kb 30 perc, vagy kicsivel több). Ha elkészült szórjuk meg a tetejét friss petrezselyem zölddel és kínáljuk friss citromszeletekkel. 

 

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!