Rizsfelfújt, rizskoch, rizskók. Ugyanazt jelentik: gyorsan, egyszerűen egy nagyon finom ételt!
Sokunknak menzás élménye, vagy a nagyszülői ház emlékei. Mennyei vaníliás, krémes sült tejberizs, csokiöntettel. Kívül finom ropogós, belül lágy és aranysárga.
Ha ezt a receptet használod, nemhogy finomat fogsz enni, de amit eszel, az diétás (cukor- és lisztmentes).
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
1 bögre kerek szemű rizs (én ilyet használok a paella elkészítéséhez is)
2 bögre tej
1 kk vanília eszencia / aroma
200 gramm cukornak megfelelő édesítőszer (én folyékonyat használtam)
5 közepes, vagy 6 kisebb tojás szétválasztva
Elkészítés:
Elsőnek felrakom a rizst a tejjel és vaníliával meg az édesítővel főni. Felforralom folyamatos kevergetésközben, majd kislángon hagyjuk főni, amíg a rizs teljesen megpuhul és sűrű lesz.
Ha ez elkészült, tegyük félre kihűlni. Ha kihűlt szoba hőmérsékletűre jön a folytatás. Melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütésen 160 C°-ra. Válasszuk szét a tojásokat és verjük kemény habbá a fehérjét. A sárgájákat egyenként adjuk hozzá a rizshez és keverjük el. Ha minden sárgáját belekevertünk, adjuk hozzá a fehérjehab felét amit bátran dolgozzunk el. A másik felét óvatosan keverjük bele. Ha kész vagyunk öntsük kivajazott és lisztezett (vagy sütőpapiros) püspökkenyér formába. Süssük kb 20-30 percig, vagy amíg a tűpróbánál szárazon jön ki a kés a tésztából.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: