Igazán édes élet, diétásan is!

Cukormentes sült krémes túrótorta

 fotó 2 

A túrótorták legegyszerűbbike. Finom és olyan mintha egy falat krémtúrófelhőbe harapnánk bele. A torta alapjába azonnal beleszerettem és ez is nagyon egyszerű. Annyira jó, hogy ezentúl minden olyan tortának ez lesz az alapja, aminek kekszalapja van (pl. sajttorta) :).

A krémet 2 perc összeállítani. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! 🙂 EZ AZT ÉDESSÉGET TÉNYLEG ÉRDEMES, SŐT EGYENESEN KÖTELEZŐ MEGCSINÁLNI ÉS MEGKÓSTOLNI. Utálom a túrós dolgokat, de ez még nekem is ízlett!!!! 🙂 És az, hogy nem hizlal, az külön ÖRÖM! 🙂

 

Hozzávalók (18cm-s tortaformához):

A torta alapjához:

   100 gr zabliszt

   40 gr cukornak megfelelő édesítőszer

   70 gr olvasztott kókuszzsír / margarin / vaj

   1/2 kk vanília aroma

A krémhez:

250 gr zsírszegény túró (én az Aldi-s túrót szeretem, mert az krémtúró és sokkal jobb, mint a “darabos” túró)

1 tojás

2 dl tejföl (nyilván a zsírszegény(ebb) )

2,5 dl zsírszegény tej (0,1 %-os a legjobb)

3 kk citromlé

110 gr porcukornak megfelelő édesítő szer (én folyékony édesítőszert használok)

1 zacskó főzős vaníliás pudingpor (Aldisat ajánlom megint csak, mert ez glutén mentes)

1 kk vanília aroma

Elkészítés:

Sütőt alsó- felső sütésen melegítsük elő 180C°-ra, légkeverésen 160C°-ra.

Keverjük ki a tészta alapját. Ez pofonegyszerű, nem kell semmi más hozzá mint egy spatula, vagy fakanál (lehetőleg ne azt használjuk, amivel a hagymát kevergetjük, vagy a rántottát csináljuk.. 🙂 ). A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a puha tésztát úgy, hogy a forma falára is tegyünk belőle 1-2 cm magasan. Ezt süssük az előmelegített sütőben 20 percig, közben állítsuk össze a krémet.

Mindent egy nagy robotgépbe azt usgyi! Ha nincs, sebaj, akkor egy habverővel keverjük simára. És TÁDÁÁÁ. Kész, ha letelt a 20 perc (én nem bírom ki soha, h leteljen így én már 15perc után kiveszem a sütőből..) öntsük bele a krémet, majd vissza a sütőbe és 60-70 perc alatt készre sütni! A lényeg, hogy a teteje dudorodjon ki (ez, amikor kihűl már sima lesz) és barnuljon meg kissé. 🙂 Hagyjuk a formában kihűlni, ha kész, vágjuk körbe késsel, hogy könnyebb legyen kiszedni és ehetjük is. Lekvárral még finomabb!

Nagyon nagyon jó szívvel ajánlom, mert minden falat a mámor, gyorsan elkészül és amíg sül egy vacsira is van időnk. (Vagy egy jó kis sorozatra 😉 )

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!