A túrótorták legegyszerűbbike. Finom és olyan mintha egy falat krémtúrófelhőbe harapnánk bele. A torta alapjába azonnal beleszerettem és ez is nagyon egyszerű. Annyira jó, hogy ezentúl minden olyan tortának ez lesz az alapja, aminek kekszalapja van (pl. sajttorta) :).
A krémet 2 perc összeállítani. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! 🙂 EZ AZT ÉDESSÉGET TÉNYLEG ÉRDEMES, SŐT EGYENESEN KÖTELEZŐ MEGCSINÁLNI ÉS MEGKÓSTOLNI. Utálom a túrós dolgokat, de ez még nekem is ízlett!!!! 🙂 És az, hogy nem hizlal, az külön ÖRÖM! 🙂
Hozzávalók (18cm-s tortaformához):
A torta alapjához:
100 gr zabliszt
40 gr cukornak megfelelő édesítőszer
70 gr olvasztott kókuszzsír / margarin / vaj
1/2 kk vanília aroma
A krémhez:
250 gr zsírszegény túró (én az Aldi-s túrót szeretem, mert az krémtúró és sokkal jobb, mint a “darabos” túró)
1 tojás
2 dl tejföl (nyilván a zsírszegény(ebb) )
2,5 dl zsírszegény tej (0,1 %-os a legjobb)
3 kk citromlé
110 gr porcukornak megfelelő édesítő szer (én folyékony édesítőszert használok)
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor (Aldisat ajánlom megint csak, mert ez glutén mentes)
1 kk vanília aroma
Elkészítés:
Sütőt alsó- felső sütésen melegítsük elő 180C°-ra, légkeverésen 160C°-ra.
Keverjük ki a tészta alapját. Ez pofonegyszerű, nem kell semmi más hozzá mint egy spatula, vagy fakanál (lehetőleg ne azt használjuk, amivel a hagymát kevergetjük, vagy a rántottát csináljuk.. 🙂 ). A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a puha tésztát úgy, hogy a forma falára is tegyünk belőle 1-2 cm magasan. Ezt süssük az előmelegített sütőben 20 percig, közben állítsuk össze a krémet.
Mindent egy nagy robotgépbe azt usgyi! Ha nincs, sebaj, akkor egy habverővel keverjük simára. És TÁDÁÁÁ. Kész, ha letelt a 20 perc (én nem bírom ki soha, h leteljen így én már 15perc után kiveszem a sütőből..) öntsük bele a krémet, majd vissza a sütőbe és 60-70 perc alatt készre sütni! A lényeg, hogy a teteje dudorodjon ki (ez, amikor kihűl már sima lesz) és barnuljon meg kissé. 🙂 Hagyjuk a formában kihűlni, ha kész, vágjuk körbe késsel, hogy könnyebb legyen kiszedni és ehetjük is. Lekvárral még finomabb!
Nagyon nagyon jó szívvel ajánlom, mert minden falat a mámor, gyorsan elkészül és amíg sül egy vacsira is van időnk. (Vagy egy jó kis sorozatra 😉 )
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: