A krém sűrű állagú, de nem olyan, amiből elég egy kanál csupán. Tökéletes magában is egy kis tejszínhabbal, de torták, sütemények töltésére is mennyei. Ezt a csokoládé krémet már ezer meg egy éve ki akartam próbálni… Már az elkészítéstől iszonyat megkívántam…de amikor láttam a végeredményt, ott megszűntem létezni és csak arra vártam, hogy kinyalhassam a tálat, miután a krémet kiöntöttem belőle…azért persze taktikusan hagyok a főzőedényben mindig egy két evőkanálnyit 🙂
A receptje tökéletes. Az elkészítése nagyon egyszerű. A legjobb benne, hogy se keményítő, se liszt nincs benne. 🙂
Hozzávalók:
100 gr keserű csokoládé felvágva (ha nem 70%-os, akkor is nagyon finom lesz…fölösleges flancolni)
3/4-ed csésze + 1 ek tej
3/4-ed csésze +1 ek habtejszín
4 tojássárgája
1/4 csésze +1 ek cukor /nádcukor/eritrit
3 lapos ek keserű kakópor
Elkészítés:
A csokit olvasszuk fel vízfürdőn. Közben egy lábosban melegítsük fel közepes lángon a tejet a habtejszínnel, DE ne forraljuk!!! A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és a kakaóporral. Ha kész öntsük bele a tejes habtejszínt, majd ezzel is keverjük ki teljesen. Ebbe a keverékbe jöhet az olvasztott csokoládé. Ha mindent tökéletesen elkevertünk, öntsük vissza a tejmelegítő tálba, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, öntsük egy nagy tálba és fedjük le frissen tartó fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a krémünk. Ahogy hűl, egyre sűrűbb lesz. Ebből nem fog a hűtés alatt kiválni a víz.. és nem lesz kocsonyás, mint a bolti főzős por puding. :):D tényleg KI KELL PRÓBÁLNI!!! :))
Szeretném tudni, hogy milyen bögrét használt.Miért kell + 1 evőkanál.Válaszát előre is köszönöm.