A karácsony ahelyett, hogy boldog és pihentető, sokszor inkább stresszes és kifejezetten fárasztó. Nem elég, hogy takarítani és díszíteni az egész lakást, erre jön még a nagy főzés-sütés. Ezt akkor sem tudjuk elhagyni, ha nem mi vagyunk a vendéglátók, mert ilyenkor is erősen illik vinni magunkkal némi süteményt, vagy salátát (ezzel is segítve a vendéglátót, akin így is nagy teher van, a népes család ellátása miatt).
Nemcsak remény, hogy egyszerűbb is lehet az egész ünnepi macera. Az egyik ötletem, amivel segíthetek nektek is, hogy bátran fagyasszunk! Bizony-bizony… én már MOST megsütöttem a karácsonyi linzerhez a kis figurás kekszeimet, amit majd ráérek lekvárral tölteni és díszíteni, ha már csak pár nap van karácsonyig.
Mesés karácsonyt és jó étvágyat hozzá!
A recept nagyon egyszerű, bátran és jó szívvel ajánlom! 🙂
Hozzávalók (szokásos linzer tészta 1-2-3-as aránnyal):
100 gr porcukor / xilit / eritrit / nádcukor
200 gr hűtőből kivett vaj / margarin / kókuszzsír
300 gr liszt / teljes kiörlésű liszt
Elkészítés:
A hozzávalókat összemorzsolom a vajjal, de minél gyorsabban tudjuk csinálni, annál jobb, mert a lényeg, hogy ne olvadjon meg a vaj. Gombócot formálok belőle, majd hűtőbe teszem fél órára. Lisztezett gyúródeszkán 3mm vastagra nyújtom és karácsonyi formákkal kiszaggatom. 10 perc alatt készre sütjük előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen 160C°-on). Ha kész és kihűlt, dobozba teszem a kis karácsonyi csodákat és lefagyasztom.
Mikor arra kerül a sor, hogy felhasználjuk őket, szobahőmérsékleten engedjük fel, majd töltsük lekvárral és szórjuk porcukorral, vagy díszítsük cukormázzal és cukor gyöngyökkel, hogy ünnepibb legyen 🙂 .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: