A történet nagyon egyszerű. Adott volt egy édességet kívánó ember, és ennyi… aztán gondoltam egyet, mivel szereti a túrót, ezért ezt is felhasználom…Aztán már magától jött a gondolat, hogy piskótatekercs legyen. Ez egy klasszikus sütemény. Mindenki ismeri az eredeti “csak” baracklekváros fajtáját, azonban olyan egyszerű és variálható sütemény, mint a torták, amiket szülinapokon eszünk. Igaziból bármivel meg lehet tölteni, csupán annyi a titok, hogy kenhető állagú legyen a krém, hogy feltekeréskor ne folyjon ki óriás bosszúságot és csalódást okozva.
Kezdjük is a recepttel. Ehhez egy 6 tojásos piskótát használtam (recept itt ), csak éppen laposra sütve (alsó felső, 180C° / légkeveréses 150C° és kb 18-20 perc). Miután kivettük, még melegen fejjel lefelé fordítottam (zsírpapírral felfelé) egy kissé vizes konyharuhára. Lehúztam finoman a papírt, majd óvatosan feltekertem üresen a tésztát, hogy úgy hűljön ki, így könnyebb lesz töltelékkel tekerni, mert nem fog megtörni.
Jó étvágyat hozzá! Puszik!
Töltelék hozzávalók:
Csokis: Aldi-s glutén mentes csokipuding
édesítőszer (tabletta kb. 10 db.)
4 dl tej (!! így sűrűbb lesz a krém, és tutira nem folyik ki)
Túrós: 250 gr zsírszegény túró
2 – 2,5 dl habtejszín
édesítőszer, vagy méz ízlés szerint
vanília aroma
csipet fahéj
+ barack lekvár
Elkészítés:
Csokipudingot úgy csinálom meg, ahogy a csomagoláson van leírva, szóval nem túl nagy macera :). Ezt addig csináljuk, amíg a piskóta sül. Szóval időtakarékos és ismét egy nagyon egyszerű süti, és nem mellékesen nagyon finom.
Túrókrém szintén nem egy nagyon nehéz téma: tejszín kemény habbá verni. Másik tálban túrót, édesítőt, fahéjat és vaníliát keverjük el. Ezt a krémet lazítjuk a tejszínhabbal.
Végül az összeállítás. Kitekerjük finoman a piskótát, majd megkenjük barack lekvárral (én ezt magam készítettem pár napja, abszolút diétásra csináltam, holnap teszem fel a receptjét… és ohh bárcsak tehetnék fel ízmintát… először csináltam lekvárt és nagyon meglepett az eredmény, hogy milyen egyszerű megcsinálni, és milyen fini lett 🙂 Igazán megéri nekünk csinálni, mert így tartósítószer mentes lesz és light is… ízre meg olyan, mint amit nagymamánk csinált ) . A lekvárra kenjünk szét a túrót, igen ez kicsit csúszkálni fog, de nem olyan vészes :). Végül a csokipudinggal koronázzuk meg és feltekerjük finoman úgy, hogy még mindig alatta van a konyharuha és azzal segítjük gurítani. Voilá. Kész is! Egyszerűbb a folyamat, mint amilyennek hangzik!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: