Igazán édes élet, diétásan is!

Csokis – túrós – barackos piskótatekercs, a büntetlen élvezet! :)

 fotó 2 (5)fotó 1 (3)

A történet nagyon egyszerű. Adott volt egy édességet kívánó ember, és ennyi… aztán gondoltam egyet, mivel szereti a túrót, ezért ezt is felhasználom…Aztán már magától jött a gondolat, hogy piskótatekercs legyen. Ez egy klasszikus sütemény. Mindenki ismeri az eredeti “csak” baracklekváros fajtáját, azonban olyan egyszerű és variálható sütemény, mint a torták, amiket szülinapokon eszünk. Igaziból bármivel meg lehet tölteni, csupán annyi a titok, hogy kenhető állagú legyen a krém, hogy feltekeréskor ne folyjon ki óriás bosszúságot és csalódást okozva.

Kezdjük is a recepttel. Ehhez egy 6 tojásos piskótát használtam (recept itt ), csak éppen laposra sütve (alsó felső, 180C° / légkeveréses 150C° és kb 18-20 perc). Miután kivettük, még melegen fejjel lefelé fordítottam (zsírpapírral felfelé) egy kissé vizes konyharuhára. Lehúztam finoman a papírt, majd óvatosan feltekertem üresen a tésztát, hogy úgy hűljön ki, így könnyebb lesz töltelékkel tekerni, mert nem fog megtörni.

Jó étvágyat hozzá! Puszik!

Töltelék hozzávalók:

Csokis: Aldi-s glutén mentes csokipuding

édesítőszer (tabletta kb. 10 db.)

4 dl tej (!! így sűrűbb lesz a krém, és tutira nem folyik ki)

Túrós: 250 gr zsírszegény túró

2 – 2,5 dl habtejszín

édesítőszer, vagy méz ízlés szerint

vanília aroma

csipet fahéj

+ barack lekvár

Elkészítés:

Csokipudingot úgy csinálom meg, ahogy a csomagoláson van leírva, szóval nem túl nagy macera :). Ezt addig csináljuk, amíg a piskóta sül. Szóval időtakarékos és ismét egy nagyon egyszerű süti, és nem mellékesen nagyon finom.

Túrókrém szintén nem egy nagyon nehéz téma: tejszín kemény habbá verni. Másik tálban túrót, édesítőt, fahéjat és vaníliát keverjük el. Ezt a krémet lazítjuk a tejszínhabbal.

Végül az összeállítás. Kitekerjük finoman a piskótát, majd megkenjük barack lekvárral (én ezt magam készítettem pár napja, abszolút diétásra csináltam, holnap teszem fel a receptjét… és ohh bárcsak tehetnék fel ízmintát… először csináltam lekvárt és nagyon meglepett az eredmény, hogy milyen egyszerű megcsinálni, és milyen fini lett 🙂 Igazán megéri nekünk csinálni, mert így tartósítószer mentes lesz és light is… ízre meg olyan, mint amit nagymamánk csinált ) . A lekvárra kenjünk szét a túrót, igen ez kicsit csúszkálni fog, de nem olyan vészes :). Végül a csokipudinggal koronázzuk meg és feltekerjük finoman úgy, hogy még mindig alatta van a konyharuha és azzal segítjük gurítani. Voilá. Kész is! Egyszerűbb a folyamat, mint amilyennek hangzik!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!