Jajj, ez egy nagy kedvencem! Sok tojásfehérje kell hozzá, azonban a maradék sárgájákat lefagyasztom és később egy tökéletes vaníliamártáshoz használom fel őket, pl. egy aranygaluskához.
Sajnálattal közlöm, hogy tényleg túl gyorsan fogy el, ezért érdemes nagyobb társaságba rögtön kettőt is sütni, ha nem akarunk lebiggyesztett ajkakat látni, amiért nekik nem jutott egy MORZSA SE…tényleg annyi sem marad… legalább mosogatás meg van spórolva, juppééé 🙂
Egyszerű, de nagyszerű. Jó étvágyat hozzá! Puszik
Hozzávalók (egy kenyérformához):
6 tojásfehérje
15 dkg-nak megfelelő édesítő, vagy 20 dkg eritriol (cukoralkohol: glikémiás index nulla és 100grammban van 20 kalória, nagyon jó, de édesítő ereje a cukorhoz képest 60-70%, ezért kell ebből több)
15 dkg darált dió
10 dkg gluténmentes liszt, vagy zabliszt (átszitálva)
1 marék étcsokoládé apróra vágva
1 marék apróra vágott dió
Elkészítés:
Sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 150 C°-ra, vagy alsó-felső sütésnél 170 C°-ra. Tojásokat verjük kemény habbá az édesítőszerrel, majd ebbe jön a darált dió, a liszt és az apróra vágott csoki és dió. Be a sütőbe és addig sütni, amíg egy kés tisztán nem jön ki, kvázi… ugyanis az olvadó csokoládé nyomot hagy… de kb 30-40 perc alatt sül meg, de nézzünk rá néha, mert minden sütő más.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: