Ez egy nagyon egyszerű sütemény, azonban nem túl diétás, HA a szokásos babapiskótás félét csináljuk… DE, itt jön a cukormentes rész első fejezete: a piskótát úgy csináljuk meg hozzá, ahogy egy korábbi receptben írtam le (csak ugye gyümölcs nélkül), a recept itt . A krém, már igazán egyszerű. Selymes, lágy, könnyű… olyan mint a legkönnyebb krém, amit valaha ettünk, ugyanakkor nem geil (gejl 😀 ). Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni, viszont SZIGORÚAN egy nappal a prezentálás előtt kell megcsinálni, hogy tökéletesen összeérjenek az ízek.
Egy kis kedveskedés viszont sosem árt drága szeretteinknek, ezért érdemes egy külön kis tálba a maradék piskótából és krémből, egy azonnali kóstolót rétegezni, ha nem akarunk reggelre pici ujjnyomokat találni a krémben…. bizony… én is ezt csináltam… NA de KI BÍRJA KI, hogy ne egyen bele egy finom süteménybe egy egész napon át?! Aki igen, az előtt le a kalappal….én mindenesetre sosem bírtam ki… én már csak ilyen vagyok.. viszont mivel sejtem, hogy más is ilyen, ezért csinálom egy külön kis tálba azt, amit lehet kóstolgatni, hogy ne a gondosan rétegezett süteményünk legyen megdézsmálva. Ezt még díjazzák is, hogy gondolunk rájuk 🙂 hiszen kinek csinálnánk finom falatokat, ha nem azoknak, akiket nagyon szeretünk 🙂
Jó étvágyat hozzá! Puszik
Krém hozzávalók:
(ez egy nagy tál és egy 8 tojásos piskótához írom le, hogy milyen mennyiséget használtam (elvileg ez sok embernek lenne elég, de mindig kiderül, hogy jobb lett volna még többet csinálni 🙂 )
1 liter light mascarpone (igen igen, végre van ilyen is és milyen finom! Aldiban* van 500ml-s kiszerelésben)
2 dl habtejszín (cukormentes)
12 tojás
250 gr cukornak megfelelő édesítő (nálam két és fél kupak folyékony volt, de azon van mérce, szintén Aldi!)
vanília aroma, rum aroma
cukrozatlan kakópor
fekete kávé (vizes és kis édesítőszeres, rum aroma mehet ebbe is)
Elkészítés:
Tojásokat ketté választjuk (ha netán a sárgája beleesne a fehérjébe, akkor a héjával lehet kiszedni… no persze TISZTA tojáshéjjal). Sárgájához mehet az édesítő és a vanília aroma (két kupaknyi a doktor ötkeresből 🙂 ). Fehérjét habbá verjük, majd a sárgáját is addig, amíg világos sárga színe lesz. Sárgájához hozzáadjuk a mascarpone sajtot és simára keverjük, majd hozzá forgatjuk a tojásfehérjét és a rum aromát ízlés szerint. Kézzel kissé felverjük a habtejszínt (tényleg elég csak addig, amíg nagy buborékok lesznek a tetején) és hozzáforgatjuk azt is.
No, ennyi is volna. Piskótát felvágjuk, fekete kávéba tesszük egy pillanatra, majd kézzel kinyomjuk, hogy ne áztassa szét a krémet. Elkezdjük lerakni, majd rá egy centi vastagon az isteni krémből és rászitálva egy kis kakaópor… és így tovább, majd a tetejére sok sok krém és kakaó. Lefóliázzuk és egy egész éjszakára állni hagyjuk, majd szervírozzuk és bezsebeljük az elismerést!:)
* megjegyezném, hogy nem reklámozom az ALDI-t, csak éppen olcsó hely, ahol csupa diétás finomság van normál áron…. és segítségnek írom le, hogy tudjátok, hogy hol lehet beszerezni, hogy ne kelljen a hozzávalókat sokat keresni, ahogy anno nekem is kellett.. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: