Lazac újabb verziója, ezúttal nyugati stílusban elkészítve. A forma és íze a letisztult szóval jellemezhető. A koral színú lazac és a gyönyörű smaragd zöld spenót találkozása.
Ízben a kapros fokhagymás egyszerű vonalat követtem. Ahogy a mondás is tartja, “néha a kevesebb több”.
Aki egyszer kóstolja, annak az jut eszébe, hogy harmónia és bársonyosság. Az ízek harmonizálnak egymással és nincs egy olyan ízhatás, fűszer, ami erősen dominálna. Inkább egyfajta összhang jön létre a különböző hozzávalókból.
Ami nincs a tányéron a fotón, az a szósz, amit hozzá készítettem, persze ebben is az egyszerűség dominál és a harmonizálás a többi hozzávalóval. 🙂
Természetesen ez is egy extra fogyókúrás étel, és idő szempontjából is nagyon kedvező, mert csupán 30 perc alatt elkészül. 🙂 És mint tudjuk, az idő nagyon lényeges, főleg egy fárasztó nap után, amikor az ember mindenre vágyik, csak órákig tartó főzőcskére nem. 🙂
Jó étvágyat hozzá, remélem kipróbáljátok!
Puszik
Hozzávalók (két személyre, vagy egy nagyon nagyon éhesnek 🙂 ):
250 gr lacaz filé
100 gr spenót levél
100 gr barnarizs
1 duci fej fokhagyma
kapor ízlés szerint
csipet só
fél dl olíva olaj
1 kis pohár joghurt
Elkészítés:
Először tegyük fel főni a rizst. Amíg a rizs elkészül csináljuk meg a többit. A fokhagymát lereszeljük, majd a harmadát a joghurtba rakjuk és hozzá egy kevés olíva olaj és kapor.
A lazacra egy kevés olíva olaj és fokhagyma meg kapor, és félretesszük.
A maradék fokhagymát egy kis olíva olajjal kikeverjük és egy csipet sóval.
Amikor kész a rizs, egy serpenyőben kissé megfonnyasszuk a spenótot leöntve a olíva olajos fokhagymával.
A lazacot megsütjük. És kész is vagyunk.
Tálaljuk és adjunk hozzá a joghurtos szószból.
Tényleg egyszerű és gyors étel! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: