Igazán édes élet, diétásan is!

Thai lazacfilé zöldségekkel és barnarizzsel! egy csipetnyi kelet otthon és csak pár perc!

fotó (1)     Hát ilyen a végeredmény, amikor valaki olyat kér tőled, amit eddig csak tévés főzőcskében láttál elkészülni. ( Megjegyezném, hogy ez már másodjára készült el, mert az első annyira ízlett 🙂 ) A hozzávalókért nem kell sokat utazni és költeni, mert ha az ember kicsit körülnéz, rájön, hogy lehet lazacot a hűtőpultból is venni (én Aldi-ban találtam és nagyon szép filé, igazán vonzó áron). A diéta miatt természetesen barna rizst és sok-sok zöldséget használtam hozzá, pl.: spenótot, ami vasban gazdag és ráadásul igazán finom! A pác és az elkészítés is nagyon gyors! A húsnak elég annyi idő a pácoláshoz, amíg megfő a rizs és felaprítjuk a zöldséget… és így kapunk egy kb. 30 perces királyi vacsorát, amivel tarolhatunk bármikor! Remélem kipróbáljátok Ti is! Puszik   Hozzávalók (2főre, vagy egy nagyon éhes embernek 🙂 ): 250 gr lazacfilé 100 gr barnarizs 100 gr spenót levél 3 közepes sárgarépa 1 csípős zöld paprika 2 retek 1 piros kaliforniai paprika 1 fej vörös hagyma 2 fej fokhagyma 2 szál újhagyma 1,5 dl szójaszósz 1 dl citromlé 2 csapott evőkanál mustár csípős paprika szósz / aprított csili ízlés szerint   Elkészítés: Először a halat pácoljuk be. A páchoz: szójaszósz + 1 fej fokhagyma + mustár + citromlé + csili / csili szósz, ezeket mind keverjük össze alaposan és a felét öntsük a lazac szeletekre, majd lefedve tegyük a hűtőbe amíg elkészülünk a többivel. A rizst tegyük fel főni, ha tasakos, akkor a tasak szerint, ha nem, akkor egy bögre rizs+2 bögre víz elve szerint főzzük a víz mennyiséghez szükséges leveskockával. Aprítsuk fel a zöldségeket, mindet a spenót kivételével. Vékony gyufaszálszerűekre, úgy nevezett julienne-re. Mivel a rizs kivételével, minden nagyon gyorsan elkészül, így várjuk meg míg megfő. Ha megfőtt kezdjük a wokban (sima serpenyő is jó, de a wok-nak jobb a hőleadása) a csíkozott zöldségeket pirítsuk meg, majd öntsük rá a maradék szószt és pirítsuk is ideig. Ezután következik a spenót levél melyre reszeljük rá a másik fokhagymát és pirítsuk meg kb. 2 perc alatt. Ha minden elkészült, tegyük a wokba  a lazacot és süssük meg mindkét oldalát kb 3-3 percig közepes lángon… ha bőrös fele is van, akkor úgy kell, hogy bőrös oldalon kezdeni 4 percig sütni majd a másik oldalt már csak 2-3 percig.   Ennyi volna! Egyszerű, gyors, nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!