Igazán édes élet, diétásan is!

Tatár beefsteak tojás nélkül, Piadina-val. Krémes, puha, egyszerűen nyami

fotó 1

 

 

A tatáros történetem úgy kezdődött, hogy én nem szeretem…. majd megkért a párom, hogy csináljak neki. Mondtam, hogy “jó oké, kérd el nekem a nagybátyád receptjét”. Megcsináltam és mivel nekem eddig azért nem ízlett, mert a darálásnál ilyen “kukacos” maradt, ami azt jelenti, hogy látszódott a húsnak az a gilisztás formája, amit a darálógép tesz vele. Ettől persze vaskosabb lesz és nem lesz olyan finom krémes. Hát fogtam magam és botmixerrel neki estem… ééés ízlett!! 🙂 nagy csodálkozás kísérte persze, mert én mindig is azt hittem, hogy utálom… erre Tádááá… 🙂 Én főleg ilyen mártogatóssal (puccosabb nevén “dip”-pel) szeretem és zöldségekkel.. A mártogatós receptjét itt ( https://igazanedeselet.cafeblog.hu/2014/05/08/isteni-joghurtos-tejfolos-martogatos/)  írom le és ajánlom, hogy legalább egyszer próbáljátok ki, mert frissítő és bármilyen zöldséghez, vagy sült húshoz is tökéletes!

A tatárhoz az olasz lapos kenyeret, azaz Piadina-t csináltam. Ezt lehet vastagabbra és vékonyabbra is készíteni, ha a vékonyabban akarjátok, úgy olyasmi lesz mint a tortilla, és széttörve meg olyan mint egy semleges nacho chips. A receptje itt ( https://igazanedeselet.cafeblog.hu/2014/05/08/piadina-azaz-olasz-lapos-kenyer-zabliszttel/).

Puszik

 

Hozzávalók:

50 dkg marha vesepecsenye, azaz bélszín    (Fél kilót nehéz szerezni, ugyanis a hentesek a nagyobb haszon reményében csak egy egészet akarnak eladni. Mivel mi ketten vagyunk, így túl sok lenne, viszont a nagyobb bevásárló központokban (pl.: Auchan) a hűtőpultban van és nagyon finom, nem kell félni attól, hogy rossz)

2 fej vöröshagyma

5-6 duci fokhagyma

fűszerek ízlés szerint: pirospaprika, bors, kömény, só, cayenne bors a csípősségért

Esetleg 1 db csípős hosszú pirospaprika péppé zúzva

kb. 7 ek ketchup (szintén ízlés szerint)

kb. 5-6 ek mustár (szintén ízlés szerint)

2 ek olíva olaj

 

fotó 3

Elkészítés:

Először is jön a pác, ami azt jelenti, hogy két – három napra mustáros olíva olajban pácoljuk a felkockázott bélszínt. Én ezt egy lezárható vastagabb alutasakban szoktam tenni.

Majd a fogyasztás napján, mindent először darálógépbe teszünk, majd a krémesség miatt botmixerrel addig kavarjuk, amíg finom, selymes állagot nem kapunk.

És igen, tényleg ilyen egyszerű! 🙂

Tálaljuk vágott zöldséggel, joghurtos / tejfölös mártogatóssal, hagymával és végül valamilyen pirított kenyérfélével.

 

Jó étvágyat!!! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!