A Piadina egy olyan olasz laposkenyér, aminek használata a tészta kinyújtásától függ. Ha vastagabbra hagyjuk, akkor félbe lehet vágni és kenyérként használni, ha pedig vékonyabbra, akkor lehet belőle serpenyős vékony tésztájú pizza, vagy nacho chips, vagy tortilla lap.
A tészta már már olyan egyszerű, hogy leírni sem merem 🙂 na de azért bátorságot öntök magamba és megosztom veletek. 🙂 🙂
Az egyetlen sütési kellék egy közepes hőfokon szuperáló serpenyő lesz (direkt nem írtam alá olajat, vagy bármilyen zsiradékot, mert nem kell hozzá! )
Ez jó alternatíva lehet kenyér helyett a diéta idején is!
Puszik!
Hozzávalók (5 nagyobb szelethez):
250 gr zabliszt
125 ml langyos víz
csipet só
2 ek. olíva olaj
Elkészítés:
Lisztet egy tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk. Ebbe a mélyedésbe kerül a víz, a só és az olíva olaj. Közepétől kifelé haladva dolgozzuk össze addig, amíg nem marad tészta a kezünkön. Szedjük szét 5 egyenlő részre, csináljunk golyókat belőle és tegyük félre pihenni konyharuhával letakarva fél órára. Ha letelt, nyújtsuk olyan vastagra amilyet szeretnénk és mehet is a serpenyőbe. Voilá!
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: