Ez egy fúziós sütemény… félúton van az amerikai palacsinta és a túrós puffancs közt. A meglepő az, ahogy a címben is írtam, hogy nincs benne tojás. Ha valaki gluténérzékeny annak ajánlom, hogy kókuszliszttel készítse, vagy mandulával. Nagyon egyszerű a recept, és az én fő kóstolóm véleményéről csak annyit, hogy két naponta kell megcsinálnom ezt az egyszerű, de nagyszerű süteményt. Természetesen ez is diétás sütemény.
A legjobb ebben a süteményben számomra – mivel én nem vagyok egy túró szerető ember – a gyümölcsös mártás amit hozzá szoktam kreálni. Ennek a receptje nagyon egyszerű ezért itt gyorsan le is írom: bármilyen gyümölcs lábosban kis vízzel és édesítő szerrel, esetleg fahéjjal, szegfőszeggel puhára párolva.
A mártással szoktam kezdeni, és addig hagyom rotyogni, amíg elkészül a palacsinta. Ez reggelinek és vacsorának is tökéletes, aki nagyon elvetemült az még tehet bele vaníliás proteinport is, bááár attól ragadósabb lesz és nehezebb forgatni (tapasztalat…).
Egy szó mint száz, érdemes megcsinálni és megkóstolni, mert finom alternatíva a palacsintára.
Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá! Puszik
Hozzávalók: (2 személynek, vagy egy nagyon éhes férfiembernek 🙂 )
250 gr félzsíros / zsírszegény túró
4 ek zabliszt
4 ek aprószemű zab(pehely)
késhegynyi sütőpor
édesítőszer ízlés szerint
fahéj, vanília / vanília aroma
1 dl tej (körülbelüli érték, mert a liszttől is függ, hogy épp mennyi kell… a massza legyen sűrű, de kenhetőbb)
2 ek olaj (kókuszzsír vagy vaj olvasztva)
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba öntöm, a lisztet szitálom. Villával kikeverem, majd amíg a fent leírt gyümölcsszósz rotyog elkezdem kisütni serpenyőben. Mindkét oldalát megsütöm, majd tálalom a gyümi szósszal. Esetleg reszelhetünk rá étcsokit is.
Tényleg nagyon egyszerű és gyors sütemény egy fárasztó nap boldog befejezésére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: