Imádok nassolni…. de tényleg BÁRMIT, édeset sósat… viszont amikor a párom elkezdett ősszel tömegelni… én főztem neki mindent, és ember legyen a talpán, aki kibírja, hogy finoman szólva ne csipegessen bele a készülő ételbe… Én nem csak csipegettem, hanem teljesen átadtam magam az élvezetnek! Egy -egy jó nagy tányér rizses hús (persze csirkemellből barna rizzsel) és pár hónap alatt fel is csúszott úgy 5-6 kg… hát a lustaságom már ne is vegyük hozzá… 🙂
Hát kezdődik a diéta és az egészséges ételek! Ja és hozzá teszem, hogy ezeknek egytől egyig, olyan íze van, mintha finom liszttel és cukorral készültek volna, úgyhogy aki eddig tartott tőle, az ne tegye tovább! Puszik
Igazán finom és büntetlenül fogyasztható! :))) Nasinak tökkkkéééletes!
Hozzávalók:
szárazanyagok:
300gr zabliszt
100gr aprószemű zabpehely
2 ek őrölt fahéj
2 tk őrölt szegfűszeg
1 1/2 tk őrölt gyömbér
1 tk sütőpor vagy szódabikarbóna
csipet só
folyékonyanyaghoz:
150gr vaj
150gr xilit ( vagy a karamellesebb íz miatt: 75gr kókuszvirágcukor+75gr xilit)
125 ml méz vagy agavé szirup
továbbá:
30gr mandula durvára vágva
1 ek finomra reszelt citromhéj (én boltit használom, fűszereknél lehet venni)
Elkészítés:
Folyékony anyaghoz valókat összeolvasztani egy kisebb lábosban, majd 10percig hagyni hűlni.
Szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverni, közepébe mélyedést csinálni és ha kihűlt kicsit a vajas cukros keverék, akkor beleönteni és elkeverni.
Végül jön a mandula és a citromhéj.
Belerakni egy zacskóba vagy fóliába csomagolni és a hűtőbe rakni 1 órára.
Sütőt előmelegíteni légkeveréses fokozaton 165-170°C-ra, alsó felső sütésnél 190°C-ra.
Hűtőből kivéve kissé lisztezett gyúródeszkán kinyújtani 3-4mm vastagra, majd 5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatni, majd maradékot mindig újragyúrni, nyújtani, szaggatni, amíg el nem fogy a tészta. (Nekem összesen 65darab lett belőle).
Sütőpapíros sütőlemezen kb 1,5 centis távolsággal lerakni a kis korongokat, majd kb 7 perc alatt megsütni.
Egyszerű és nagyon finom!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: