Tehát, az ötletem onnan jött, hogy már untam a szokásos browniet… már csináltam, kávéval, mogyoróval, kakóval…..még sorolhatnám… Viszont ennek a fajtának az a varázsa, hogy ha nem fogyna el azonnal (ami eléggé esélytelen), akkor több napig is finom puha és majdnem hogy krémes marad (ez akkor praktikus, ha mondjuk egy – két nap múlva akarjuk prezentálni, de aznap nem lenne időnk sütni, így ez merőben praktikus is). Hát mondhatnám, hogy amikor az első falatot megejtjük, észrevettem, hogy majdnem mindenki becsukja a szemét, mintha ki akarná zárni a külvilágot és csak erre a kis falatra koncentrálni, hogy minden részét, pillanatát kiélvezzék. Nem húzom tovább, leírom a receptemet. Próbáljátok ki! Puszik
Hozzávalók:
– 350 gr étcsokoládé
– 150 gr margarin vagy 100 gr mogyoróvaj + 50 gr margarin
– 200 gr nádcukor, vagy ennek megfelelő édesítő szer + 10 gr kókuszvirágcukor (ízek miatt variáltam igy, mert a kókuszvirágcukortól olyan lágyan karamellás ízhatása lesz )
– 5 egész tojás
+ választható kiegészítés: vanília aroma, apróra vágott mogyoró, mandula…
Elkészítés:
Étcsokoládét a zsiradékokkal mikrohullámsütőben megolvasztani (kb. 2perc teljesítménytől függően, érdemes 20másodpercenként ránézni és átkeverni). Cukrot a tojásokkal habosra keverni és ekkor mehet bele a vanília aroma (pár csepp elég). Majd összekeverni az olvadt csokis keveréket a tojásossal és sütni 160°C-ra előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton 30percig, alsó-felső sütés esetén 180°C-on.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: